Avslöjar: Veteranen blir kvar i City

Levon Pachajyan har gjort en stark säsong i Linköping City. Sporten kan avslöja att 36-åringen har skrivit på ett nytt kontrakt med City.

Levon Pachajyan är klar för en ny säsong i Linköping City.

Levon Pachajyan är klar för en ny säsong i Linköping City.

Foto: Per Bergsten

Fotboll2019-10-22 15:31

– Det har jag inga kommentarer till, säger Linköping Citys manager Khalid Neshati.

Men enligt våra uppgifter har armeniern alltså redan sajnat ett nytt avtal som gäller oavsett om det blir spel i division 1 eller superettan nästa säsong. Levon Pachajyan hade en dipp under sensommaren då han också blev petad i några matcher, men har utöver det gjort sin bästa säsong hittills i City och legat bakom många mål.

– Han tog petningen på ett mycket bra sätt, säger Khalid Neshati.

Citys fina höstform har gjort att lagbygget inför nästa säsong tillfälligt pausats. Khalid Neshati säger:

– Klart att det är kul att vi kan få kvala, det överväger såklart. Men det är samtidigt en jobbig situation och ställer till det i planeringen. När det såg ut som om vi skulle hamna i mitten av tabellen var jag på flera spelare och ville att de skulle skriva på inom en vecka. Nu har jag dragit mig tillbaka och vill avvakta.

En spelare det pratas om är Motala AIF:s lagkapten Simon Karlsson, där snacket går att City varit och ryckt i spelaren.

– Det stämmer inte. Han gjorde en bra match mot oss i cupen och det är en intressant spelare, men mer än så är det inte, säger Khalid Neshati.

Lagkaptenen Wellinton Gigante riskerade avstängning vid ett gult kort och byttes ut tidigt i den andra halvleken, det gällde även Almir dos Santos och Leonardo Augusto Cunha de Lima som också klev av efter paus. Just Leonardo dras med skadekänningar liksom Citys andre ytterback, Yasuoka Takuto.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!