Basketfesten i alla ära. Fredagens möte i Stadium Arena kommer att föregås av en hyllning till den förre Dolphinsspelaren Dee Ayuba som avled i början av året.

– Efter spelarpresentationen kommer lagen ställa upp. Dolphins hedersordförande Kaj Krantz kommer berätta om Dee och vad han har betytt, sedan blir det en hyllningsvideo och en tyst minut, berättar Dolphins medieansvarige Robin Svensson.

Det var ett liknade upplägg i Uppsala i tisdags också eftersom Dee Auyba hann med en säsong även där.

– Allt det här är oerhört tragiskt. Det är bra att han hyllas men det kommer bli känslosamt, det är inget snack om saken. Samtidigt har vi ett jobb på planen att göra också, konstaterar Adnan Chuk.

Den biten har rullat på riktigt bra de senaste veckorna. Dolphins har fem raka segrar, eller sju segrar på de åtta senaste matcherna, och parkerar som ligatvåa bakom Luleå.

– Ändå tycker jag inte att vi har spelat riktigt bra sett över en hel match. Vi har fått två tillskott (Eugene Harris och Jonathan Dubas) som gör att alla är på samma nivå, men det tar ett tag innan alla förstår varandra exakt. Periodvis spelar vi fantastisk basket vilket gör att vi kan få bra ledningar eller komma tillbaka i matcherna. Men spelmässigt skulle vi behöva bli jämnare och mer konsekventa.

Gästande Umeå ligger på den nedre halvan.

– De har haft en tyngre period men innan dess var de ligans överraskning. Nu börjar de få ordning på skadorna och det är bara en tidsfråga innan det vänder, säger Chuk.

Men inte redan nu?

– Haha, nej, förhoppningsvis inte.