– Vi räknar med att Anna ska få sina första minuter. Det har gått stadigt framåt med rehabiliteringen, säger Olof Unogård, tränaren, inför lördagens träningsmöte med Rosengård på Linköping arena.

Efte cupförlusten mot Göteborg fick LFC planera om försäsongen och nu väntar alltså möte med allsvenska toppkonkurrenten som också rasade ur cupen förra helgen. Landslagsbacken Anna Oscarsson har missat alla matcher fram till nu på grund av en fotskada, men är nu redo för comeback. Tanken är också att Frida Maanum ska kunna spela mer än senast och att Filippa Angeldahl återkommer efter näsfraktur.

– Hon får spela med mask i några veckor, säger Unogård.

Däremot är det frågetecken för Kosovare Asllani som har känning av en lättare lårskada och Dajan Hashemi spelar definitivt inte. Danska anfallaren har åkt på dubbla smällar mot huvudet och behandlas nu för en befarad hjärnskakning.

– Vi har tre matcher på oss innan serien börjar, men samtidigt kommer det ett landslagsuppehåll som gör att det blir ett par veckor från genrep till premiär. Samtidigt som vi mer och mer behöver spela ihop en skarp elva ska så många som möjligt ges speltid, säger Olof Unogård.

Vad vill du se mot Rosengård?

– Vi tänker att det är en "skuggfinal" från cupen i fjol. Jag vill se att vi håller oss till vårt koncept under hela matchen och inte faller igenom som i Göteborg senast. Det är serien som är viktigast, men efter fem raka förluster är det klart att det var ett stort misslyckande att åka ur cupen.