– Kul att ha Elin tillbaka. Tanken är att hon börjar på bänken, men att hon ska spela andra halvlek, säger Olof Unogård, tränaren, om vänsterbacken som skadade axeln i början av augusti och inte spelat sedan dess.

LFC är som bekant inne i en minst sagt intensiv matchperiod och efter förra veckans vinster mot Kharkiv (Champions league) och Rosengård (allsvenskan) väntar närmast bortamatch mot division 1-laget Mariebo i svenska cupen.

I potten: en plats i gruppspelet i vinter och vår.

– Det är viktigt att vi tar oss vidare och det tycker jag absolut att vi har ett tillräckligt starkt lag för att göra, säger Unogård.

Landslagsstjärnan Kosovare Asllani är, och har varit det ett tag nu, sliten och sparas därför till mötet på Stadsparksvallen i Jönköping.

Av övriga som vanligtvis är helt ordinarie i startelvan bänkas även Anna Oscarsson, Lina Hurtig och Johanna Rasmussen. Planen är att att den sistnämnda ska ges 45 minuters spel, medan huvudtanken är att övriga ska vilas.

– Det känns bra att vi har lite "firepower" på bänken om vi behöver göra något och förändra matchbilden. Mariebo är ett duktigt division 1-lag och det ska vi ha respekt för. För dem är det här också lite av årets match och de ser säkert möjligheter att skrälla.

– Men vi har ändå ganska många från den ordinarie startelvan på planen, säger Olof Unogård.

Linn Bogren får chansen i backlinjen, Alva Selerud startar på en av mittfältskanterna och sena nyförvärven Marie-Yasmine Alidou D’Anjou och Emma Jones spelar i anfallet. Lagkaptenen Janni Arnth är fortsatt borta efter smällen mot huvudet mot Göteborg och spelar inte förrän tidigast i allsvenska matchen mot Kalmar på lördag.

Linköpings FC har varit i fem raka finaler i svenska cupen, men föll senast mot Rosengård.