Carlsson föreslås ta över IFK Motala-bandyn

Bo Ribers, 81 år, lämnar efter ett decennium ordförandeposten i IFK Motala. Nu finns också en efterträdare föreslagen i bandyklubben.

IFK Motala har en ny elitseriesäsong framför sig. Inför årsmötet på onsdag föreslås nu Patrik Carlsson ta över som ordförande efter avgående Bo Ribers. Carlsson har varit vice ordförande i fyra år.

IFK Motala har en ny elitseriesäsong framför sig. Inför årsmötet på onsdag föreslås nu Patrik Carlsson ta över som ordförande efter avgående Bo Ribers. Carlsson har varit vice ordförande i fyra år.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2023-08-11 21:00

Sporten har tidigare berättat om Bo Ribers eget val att trappa ned. Inför årsmötet nu på onsdag 16 augusti finns nu en föreslagen efterträdare.

Valberedningens förslag är Patrik Carlsson som varit med i styrelsen de senaste sex åren och som varit vice ordförande i fyra år.

– Det är hedrande att folk tycker att jag har den här kapaciteten, säger Carlsson.

Vad kan du uträtta som ordförande om du blir vald?

– Vi ska ha en kontinuitet och fortsätta det vi påbörjat. Det är klart att hallfrågan är högt upp på föreningens agenda, det handlar om överlevnad i det långa loppet. Men Bosse kommer att jobba kvar i hallgruppen.

Har du någon ny input i hallfrågan själv?

– Nej, det har ju diskuterats sedan 2012 så vi har gett allt vi har. Nu handlar det bara om att börja bygga.

Patrik Carlsson är 50 år, fyllde i våras, och jobbar som affärsutvecklare på Toyota material handling Europe, gamla BT, i Mjölby. Han spelade bandy till 15-årsåldern, men sedan blev badminton hans tävlingssport.

I övrigt i IFK Motalas bandystyrelse föreslås omval på två år på sekreteraren Mats Kindell och nyval på två år på Linda Nordlund. Hon har jobbat med Bandyskolan och även varit med i distriktets styrelse.

Kvar i styrelsen sedan tidigare är Louise Wisell och Micael Westerberg.

Therese Cederblom och Patrik Rosengren lämnar styrelsen men kommer fortsätta att stötta föreningen med ideella insatser. Även Bo Ribers ska finnas med i bakgrunden och stötta.

Ni har bara fem personer i styrelsen, varför?

– Vi har valt att ha en mindre styrelse för att ha verksamhetsgrupper kopplat till styrelsen. Det är meningen att fler ska göra mindre när det gäller det ideella arbetet, så vi inte får en situation där några få gör allting, säger Patrik Carlsson.

IFK Motalas bandyklubb omsatte det senaste året 6,4 miljoner kronor och gjorde ett litet plus på 8 000 kronor. Det är 14:e året i rad som klubben inte går minus.

Det spås dock, meddelar klubben i sin årsredovisning, ett tuffare 2023/2024 då elitstödet minskar från Motala kommun och flera sponsorer har också aviserat neddragningar på sitt stöd.

Klubbchefen Pär Beckne är också ordförande i valberedningen och han ser fram emot klubbens 38:e säsong i högsta serien i vinter.

Viktigast för klubben är att få till ett hallbygge i Motala inom kort. För att IFK ska kunna stanna i elitserien krävs en hall klar i november 2024, enligt IFK som vill att den byggs på befintlig plats på isstadion.

Karta: K Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!