IFK Motala kryssar vidare i elitserien

Kryss är tecknet som gäller för IFK Motala i elitserien. På tisdagen blev det rättvist en poäng mot topplaget Bollnäs GIF hemma.

Mycket tät kamp var det i båda straffområdena. IFK Motala och Bollnäs GIF bjöd upp till en jämn drabbning i elitserien. 1-1 slutade matchen, ett rättvist resultat.

Mycket tät kamp var det i båda straffområdena. IFK Motala och Bollnäs GIF bjöd upp till en jämn drabbning i elitserien. 1-1 slutade matchen, ett rättvist resultat.

Foto: Thomas Augustsson

Bandy2019-11-26 21:34

1-1 (0-1) slutade matchen i regnet på K bygg arena.

– Skönt att få med sig en pinne, men det var bara tio minuter det gick att spela bandy. Men vi tar med oss poängen, strongt att vi kämpar i 90 minuter, sade IFK-tränaren Mattias Sjöholm efter matchen.

I matchen var det upplagt för finsk brödrakamp, IFK Motalas målvakt Jussi Aaltonen mot Bollnäs mittfältare Ville Aaltonen. Båda från Björneborg från början.

– Jussi får gärna hålla nollan, men inte den här matchen, log Ville dagen före.

IFK-målvakten fick inte heller hålla nollan. Den spräcktes redan efter fem minuter då Bollnäs liberoveteran Andreas Westh stänkte in en hörna till 1-0 för gästerna.

På tal om finländare så var det Bolllnäs målvakt Pertti Virtanen som utmärkte sig i början, med långa utkast som offensivt vapen. Ofta mot spjutspetsen Christian Mickelsson.

Bollnäs var farligare i den första halvleken. IFK Motala hade svårare framåt. Kasperi Hirvonen sköt en hörna efter att själv ha skapat den. Nära kvittering var det.

I andra halvlek var det bra is i någon kvart, men Bollnäs kontrollerade och IFK förmådde inte skapa mycket framåt.

Det var efter en timmes spel som Jonas Enander hittade målet till 1-1, framspelad av Anders Persson.

Fler mål blev det inte, i en jämn drabbning.

IFK Motala spelare vidare redan på torsdag borta mot Västerås SK inomhus i ABB arena. VSK förlorade på tisdagen borta mot Villa-Lidköping med 4-5.

Målen: 0-1 (5) Andreas Westh, hörna, 1-1 (62) Jonas Enander.

Publik: 541.

Karta: XL Bygg Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!