Kryss för IFK i Halland: "Vi tar med bra bilder"

Nej, IFK Motala vann inte nu heller borta mot Frillesås. Men det blev heller inte förlust. Oavgjort var rättvist i fredagsdramat.

IFK Motala försvarar sig och Frillesås spelare Marcus Hillukkala funderar på hur han ska vända om mot mål. Det blev en jämn match på Sjöaremossen i norra Halland. Det slutade också rättvist oavgjort, 3-3.

IFK Motala försvarar sig och Frillesås spelare Marcus Hillukkala funderar på hur han ska vända om mot mål. Det blev en jämn match på Sjöaremossen i norra Halland. Det slutade också rättvist oavgjort, 3-3.

Foto: Jens Bollius

Bandy2022-02-11 21:09

3-3 (2-2) slutade matchen och det var IFK åtminstone inte missnöjt med.

– En jämn match och ändå en bra insats. Både offensivt och defensivt. Vi maler på och gör en bra prestation. Man kan inte få allt och vi tar med oss bra bilder härifrån, säger IFK Motalas lagkapten Fredrik Lönnpå väg av isen efteråt.

Sjöaremossen är en omtalad plats i bandy-Sverige. Nyligen sågad av bandyjournalister på riksnivå, som Sveriges sämsta arena. Men samtidigt kultförklarad av många. Isbanan ligger i ingenstans i norra Halland, fyra kilometer från Väröbacka, för att det förr fanns en göl där det spelades när den frös till is. Där blev det sedan konstis på land intill, för en klubb där Varbergs och Kungsbackas kommuner har en sorts gemensam vårdnad.

Frillesås BK drömmer som många med utebana om vindskydd med någon sorts tak, för att överleva i framtiden med allt mildare vintrar. Enligt FBK-ordföranden Lars-Johan Svanström kan det vara på gång att få till det.

Väst-Sverige börjar annars arenamässigt ta över från Hälsingland som bandyns Mecka. Snart står nya hallar klara i både Göteborg och Mölndal, med pendlingsavstånd för även Frillesås.

– Det här är ju Sveriges riviera, och många vill flytta hit. Det gynnar oss, menar Lars-Inge Svanström.

Sedan första matchen 2009, 5-5 blev det då när IFK åkt ur högsta serien för första gången, har IFK Motala många minnesvärda matcher på Sjöaremossen. Få gånger har det dock blivit bortaseger, senast 2015 då IFK vann med 5-2 i allsvenskan.

Därefter har IFK gjort fyra besök, ett i allsvenskan och tre i elitserien, och förlorat alla gånger.

– Jag har inga positiva minnen härifrån, log assisterande IFK-tränaren Patrik Spångberg före matchstart.

– Lite speciellt här, men som pojkspelare har jag tagit många poäng här, sade Lidköpingssonen Elias Gillgren, back i IFK.

Poäng blev det nu alltså, samtidigt som det är sex år sedan som IFK vann i norra Halland. Det var godkänt. Båda lagen hade chanser att avgöra och det kändes som att Frilleåss behövde en seger mer.

IFK Motala har nu bortamatch på söndag mot Sandvikens AIK och åker då 30 mil norrut i stället. Matchen i Göransson arena startar klockan 18 på söndag kväll och liverapporteras på Öst medias sajter.

Målen: 0-1 (22) Philip Florén, 0-2 (28) Albin Rohlén, 1-2 (31) Sergej Pochkunov, hörna, 2-2 (35) Fredrik Brandin, 3-2 (56) Mattias Johansson, 3-3 (71) Artem Feroyan.

Publik: 755.

IFK Motalas spelare Aleksi Seppänen på fall i en närkamp med en Frillesåsspelare. Som förutspått blev det en jämn match.
IFK Motalas spelare Aleksi Seppänen på fall i en närkamp med en Frillesåsspelare. Som förutspått blev det en jämn match.
Karta: Sjöaremossens Isbana
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!