Sjöholm efter segern: "Kände att Jussi skulle ta den"

Det blev ingen lätt resa för IFK Motala mot jumbolaget hemma. Tellus var en straffmiss från kvittering, men IFK redde ut det och vann.

IFK Motalas Viktor Hulthammar forsar fram förbi Tellusförsvaret. IFK vann mot Tellus och tar sig upp över kvartsfinalstrecket. Närmast är det bortamatch mot Vänersborg på torsdag.

Bandy2022-01-17 21:44

5-2 (1-0) vann IFK med sedan Tellus gjort oväntat bra motstånd. Det var Fredrik Lönn, lagkaptenen, som gjorde 1-0 i första halvlek. Sedan gjorde Philip Florén 2-0 och Albin Rohlén 3-0 efter pausen.

Tellus kom tillbaka med ett par reduceringar och hade en straff som Jussi Aaltonen, IFK Motalas målvakt, räddade. I det läget kunde IFK i stället avgöra genom mål av Albin Rohlén och Elias Gillgren.

Tack vare två poäng passerade IFK nu Sirius och ligger på direktplats till kvartsfinal, med tio matcher kvar att spela.

– Det var poängen som var det viktiga, två poäng. En viktig seger och skönt att vi till slut får in en hörna, till slut får vi sätta dit den. Det här var en tuff match i kastvindar och på strävt underlag, säger IFK-tränaren Mattias Sjöholm.

Det fanns några bra saker att ta med sig för IFK Motala, även om segern var pliktskyldig. Vid 3-2 räddade Jussi Aaltonen Tobias Björklunds straff och det var ingen tillfällighet.

– Nästan börjat skissa på vår plan om det blivit 3-3, men jag kände på mig att Jussi skulle ta den. Han sköt där han brukar, vi visste om det och pratat om det, menar Mattias Sjöholm.

IFK Motala möter nu Vänersborg borta på torsdag. Det är tre raka bortamatcher, efter Vänersborg också Rättvik på söndag och Sandviken på tisdag.

Målen: 1-0 (29) Fredrik Lönn, 2-0 (50) Philip Florén, 3-0 (58) Albin Rohlén, 3-1 (69) Johan Hannegård, 3-2 (72) Johan Hannegård, 4-2 (85) Albin Rohlén, 5-2 (87) Elias Gillgren, hörnkontring.