Tuff start för Derby i seriepremiären

Derby förlorade premiären mot Finspång. Men det var kanske inte så mycket att säga om.

Derby var skäret efter Finspång nästan hela matchen och föll med klara 2-5.

Derby var skäret efter Finspång nästan hela matchen och föll med klara 2-5.

Foto: Peter Calén

Bandy2019-11-10 16:50

– Jag tycker att vi gör en riktigt bra defensiv match, sa tränaren Mats-Olof Hallmans. Man får inte glömma att vi möter ett lag som var i toppen förra säsongen och troligen kommer vara det den här säsongen också. Vi visste att det här skulle bli en av de svåraste bortamatcherna och då var det lika bra att få den gjord direkt.

Det blev 2-5 (1-2) med Derbys siffror först.

– Ett resultat som speglar matchbilden rätt så bra tycker jag. De är riktigt farliga, har många vassa spelare i sitt lag, men jag tycker att vi har ganska bra kontroll på dem stora delar av matchen. I första halvlek framförallt skapade de egentligen bara hörnor på sina anfall.

Matchen avgjordes definitivt med en kvart kvar, när hemmalagets Joakim Bonnevier klappade in 4-1 med ett skott i bortre gaveln. För fram till dess var Derby väl med i målprotokollet, även om man inte skapade så många chanser framåt.

– Vi har en hel del att slipa på, givetvis. Defensivt gör vi en solid insats, men anfallsspelet kommer vi att behöva utveckla under seriens gång. Det är nästa steg vi måste ta, att klara av att driva spelet lite mer mot de här topplagen.

Två träningar på stor is, det är allt laget hunnit med inför seriepremiären.

– Med det i tankarna är det inte så konstigt att allt inte sitter än. Vi har ett ungt lag som vi startade en resa med under förra säsongen och det dröjer kanske ett tag till innan vi ska vara som bäst.

Målen, Faik: Joakim Bonnevier 2, Daniel Lehnbom, Melvin Åsberg, Adam Störe. Derby: Karl Forslund, Marcus Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om