– Det har gått väldigt bra för oss i dag. Vi hade det läge vi hade, och såg att vi hade en pallplats inom räckhåll och gick ut hårt för det. Så vi har haft en bra dag tycker vi, säger coachen Ken Lindberg.

Landeryd var under lördagen enda laget som gick på par. Näst bästa lag var hela fem slag sämre. Det gjorde att man från en sjätteplacering kunde avancera till en tredjeplats och ta hem bronset.

– Det känns jättebra med ett brons. De lag som slog oss har spelat fantastisk golf, så det är ingenting att göra åt saken. Så vi är mycket nöjda med det, säger Lindberg.

Artikelbild

| Henric Sturehed storspelade sista dagen.

Han fortsätter:

– Vi hade som sagt målsättningen att kunna vara med och konkurrera på sista dagen. Och det har vi varit. Någonstans under mitten av rundan plockade vi in väldigt många slag och det var spännande. Men mot slutet så blev vi tydliga treor, det var alltså en bra bit ned till fyran.

Lindberg menar att laget har gjort det man kunnat för att vara med och konkurrera. Faktum är att man under detta års upplaga, lyckades med ett bättre slutresultat än det man hade när man vann lag-SM år 2016.

– Det finns detaljer. Små detaljer. Men jag vill egentligen inte peka ut någonting för jag tycker att vi har spelat på vår kapacitet och varit med och konkurrerat, säger han.

Det går inte heller att ta miste på att det är en ljus framtid för Landeryd.

– Alla spelare kommer att utvecklas. Vi har ett ungt lag och alla spelare blir ett år äldre till nästa SM.

Det var dock inte bara laget somspelade bra. Landeryds egna produkt och Europatour-spelare, Henric Sturehed, hade det bästa individuella resultatet av alla den sista dagen.

– Jag tycker att jag har spelat fin golf. Så jag får ge mig själv godkänt i alla fall. Eller, jag är faktiskt jättenöjd med min insats och det är alltid lika kul att få spela med laget, säger han.

27-åringen har spelat båda foursome- och singelmatcherna, men har fått vila från fyrboll. Det på grund av att han måste vila den arm han skadade i Italien tidigare den här säsongen. Sturehed styrker också det coachen Ken Lindberg påstår.

– Jag tycker att alla killar i laget har gjort ett jättebra jobb under hela veckan. Och fantastisk fin avslutning av vi som spelat i dag på den tuffa banan. Det visar att det finns mycket kompetens i laget, säger han.

Något större firande kommer det inte bli. Vissa delar av laget åker till Göteborg för att kvala till Nordea Masters. För Sturehed själv väntar Porsche European Open i Tyskland. Lag-SM vanns av AIK GK, före Vasatorp GK.