– Hon hoppas lyfta sin karriär hos oss. Jätteskönt att det är klart. Det är en spelartyp som vi har saknat, säger LFC-tränaren Marcus Walfridson.

Tidigare i veckan kunde vi avslöja att den engelska forwarden och toppspelaren ansluter till LFC och nu är också kontraktet underskrivet. Natasha Dowie spelar i LFC till och med i mitten av juli och i avtalet finns också en option om förlängning.

– Bra för båda parter att lära känna varandra och se hur det fungerar. Sedan måste vi så klart också ta hänsyn till det ekonomiska läget, säger Walfridson.

Den välmeriterade 29-åringen ansluter till mästarlaget i nästa vecka och förhoppningen är att hon ska göra debut i cupmötet med Göteborg om en och en halv vecka. Hon finns också tillgänglig för Champions league-kvartsfinalen mot Manchester City.

LÄS MER:LFC värvar engelsk forward

Anfallaren – med 14 landskamper för England på meritlistan – skulle ha spelat för Boston Breakers, men amerikanska klubben gick i konkurs och då blev hon tillgänglig på marknaden. Via tips från en tränare i USA fick Walfridson nys om en möjlig övergång och nu är den klar. Dowie var kapten i Boston och även lagets bästa målskytt.

LFC-tränaren om nyförvärvet:

– Jag har sett antal matcher med henne. Spännande spelare med bra inställning och ledaregenskaper. Central forward, som inte tvekar att kasta sig in i straffområdet och gjort mycket mål för alla lag hon spelat i. Det här ger oss ytterligare spets och en taktisk flexibilitet. Det kommer också att gynna henne att komma till ett spelförande lag.

– Hon visade också tydligt att hon ville komma till Skandinavien. Hennes mål är att komma tillbaka till engelska landslaget, säger Marcus Walfridson.