– Jag hoppas få behålla bilen nu. Men det är svårt att säga hur det kommer att gå, jag vet inte, säger 28-åringen.

Bilcrossens riksomfattande tävlingsserie startar i helgen i Tomelilla. Sedan fortsätter det i Jönköping och tredje deltävlingen är på Dunteberget den 29 juni. Totalt är serien på fem deltävlingar.

Robin Edoff hoppas köra alla fem deltävlingar, om den Opel Astra han byggt håller och han får behålla den. Även Viktor Gustavsson startar i en Saab 900.

Artikelbild

| Ordföranden Boije Ovebrink, festivalledaren Fia Häggberg och bilcrossföraren Robin Edoff ser fram emot en spännande säsong för SMK Motala Bil. I Idrottsresans avsnitt 23 träffar ni trion i ett garage utanför Österstad.

Bilcross är en korsning av folkrace och rallycross, där det kostar 20 000 kronor att köpa en bil på anbud i stället för 8 000 kronor som i folkrace.

Robin Edoff tycker att det är spännande att testa en ny klass. I folkrace har han kört sedan han var 15 år och hemma i Folkracefestivalen har han ett år vunnit C-finalen och kommit trea och fyra i A-finalen två år.

SMK Motala jobbar stenhårt just nu för dels den nya "Lilla festivalen", en tvådagarstävling i Motala 1-2 juni, dels bilcrossen och sedan den 38:e Folkracefestivalen som körs tisdag till lördag vecka 29.

Det är i garaget i Risby utanför Österstad på slätten som Öst medias videoserie Idrottsresans avsnitt 23 utspelas. Ni kan se inslaget på mvt.se och corren.se och förutom Robin Edoff intervjuas ordföranden Boije Ovebrink och festivalledaren Fia Häggberg.

Ovebrink har själv varit med i klubben under hela sin racingkarriär, först i rally och sedan i lastbilsbranschen. Nu kombinerar han rollen som truckracingprofil för Volvo ute i världen till att leda SMK-klubben.

– Det är en väldig entusiasm på mötena vi har och då är det roligt att jobba i klubben, tycker Boije Ovebrink.

Var ska Idrottsresan göra stopp nästa gång? Välkomna med förslag.