Viktor mästare första säsongen

Viktor Andersson gör sin första säsong i Formula Nordic. Och direkt blev han svensk mästare.

Viktor Andersson var överlägsen i första heatet av Formula Nordic på Mantorp park.

Viktor Andersson var överlägsen i första heatet av Formula Nordic på Mantorp park.

Foto: Peter Calén

Bilsport2019-10-04 17:46

– Bäst bland svenskarna och tvåa totalt. Det är vi rätt nöjda med.

Formula Nordic körs tillsammans med en del norska förare och totalt i serien vann norrmannen Edward Sander Woldseth.

Men om man bara räknar de svenska förarna, som tävlat om ett officiellt junior-SM, så var Viktor Andersson rätt överlägsen.

På pallen 15 av 19 race och nu, när finaltävlingen avgörs på hemmabanan vid Mantorp park, så visade han direkt vem som kan banan bäst.

Han var snabbast i kvalet, startade från pole position i det första av helgens två race, och höll sen ledningen från start till mål.

– På slutet blev det nästan som ett vanligt träningspass, sa han och log.

Nu siktar han på seger även i helgens andra race, som avgörs under lördagen. Men förutsättningarna blir svårare eftersom man vänder på de sex bästa förarna från kvalet. Vilket betyder att han startar från sjätte plats.

– Det blir svårare, absolut, men samtidigt är de racen nästan roligare att köra, när man får chansen att göra lite omkörningar. Jag ska göra mitt bästa för att vinna igen och ta säsongens femte seger, men det blir tufft.

När det racet är avgjort så är säsongen över och planeringen för nästa har redan börjat. Huruvida det blir en fortsättning i Formula Nordic, som haft ett litet antal startande i flera tävlingar, återstår att se.

– Vi har en del alternativ som vi bollar med men just nu är inget klart. Vi vill köra klart den här säsongen först. Ett alternativ är att fortsätta i den här klassen, även om det kanske inte lutar åt det just nu.

Viktor Andersson, svensk juniormästare i Formula Nordic.
Viktor Andersson, svensk juniormästare i Formula Nordic.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om