Efter OS-succén i Rio och framfarten på de allsvenska arenorna på LFC:s väg mot guld så har Stina Blackstenius varit ett jagat villebråd av Europas fotbollsklubbar.

Storklubbar som Paris SG och Bayern München var några av de klubbar som ville knyta Vadstenatjejen till sig. Men efter mycket funderande så föll hennes val på den franska tabelltrean Montpellier.

– Det har varit jättesvårt att ta ett beslut. Det var många bra klubbar som var intresserade. Men när beslutet väl var taget så kändes det som att det är det rätta steget för mig även om det inte är någon toppklubb eller någon champions league-klubb, säger Stina Blackstenius när vi når henne på telefon i Montpellier.

På vilket sätt är det det rätta steget?

– Här får jag goda möjligheter att utvecklas. Om allt går som jag vill så har jag många år framför mig där jag kommer få chansen att spela champions league. Just nu är det viktigaste att fortsätta utvecklas som både fotbollsspelare och människa och då tror jag att det här är det bästa alternativet för mig. Det kanske inte är mitt slutliga mål men det är ett steg på vägen för att komma dit en dag, säger Blackstenius.

Universitets- och industristaden Montpellier ligger i södra Frankrike, i regionen Occitanien, och med drygt 250 000 invånare.

Blackstenius blir lagkompis med landslagsspolarna Linda Sembrant och Sofia Jakobsson, där inte minst den sistnämnda gjort succé med många mål under hösten. Även det spelade in i hennes beslut.

– För mig är det viktigt att vara i en miljö där jag trivs så det är jätteskönt att det finns två svenska tjejer som spelar här av en anledning. Annars har jag inte så mycket koll på laget mer än att det är ett ungt lag, säger Blackstenius som inte direkt fick någon lugn start i sin nya klubb. Det vankades dubbla träningspass första dagen och till helgen väntar cupmatch. Nästa helg drar sedan ligaspelet igång efter nyårsuppehållet. Då väntar serieledande Paris SG för tabelltrean Montpellier.

– Jag tror de förlorade med uddamålet mot både Lyon och PSG under hösten så det kommer bli väldigt spännande. Jag kommer träna för att spela redan i helgen. Men för min kropps skull så hoppas jag det blir en stegring av matchandet. Jag har ju inte rört en boll på fem veckor, säger Blackstenius som också ska hinna med att hitta en lägenhet att bo i de kommande 2,5 åren.

Och lära sig franska.

– Första lektionen är på torsdag. Så det är bara att börja, säger hon och skrattar.