Han torkade svetten ur pannan och kom på sig själv med att möjligen vara väl kritisk. Den tunga värmen påverkar förstås även innebandyspelare, inte minst dem som tränat och matchat hårt under senaste veckan.

– Jag kände själv att jag blev svett av att bara stå här i båset, så jag borde kanske vara lite mildare i min analys. Men jag tyckte att det saknades engagemang, sa Astbrant.

Jo, lite så såg det ut.

Men andra mötet med superliganykomlingen Kalmarsund på två dagar slutade med andra vinsten. 4–1 i fredags blev 8–6 nu sedan det på grund av taskiga bolltapp och allmänt läckage i defensiven blivit betydligt mer målglatt inför några hundra åskådare i Sporthallen.

– Bra att få in tävlingsmomentet och kampen om platserna. Vissa har helt klart tagit steg framåt, medan det finns andra som ligger kvar i startgroparna, sa Johan Astbrant.

Tanken är att matcha veteranen Martin Karlsson med Felix Lanver och nyförvärvet Simon Palmén i en möjlig toppkedja och den trion skapade inte oväntat mest framåt på lördagen. Två mål av Karlsson blev det – och det var Palmén som avgjorde med sitt 8–6 i slutperioden.

– Där finns helt klart potential i den femman. Nu hade de bud på mer, men blev lite för omständliga, sa Astbrant.

I övrigt kan noteras att ett annat nytillskott, Max Wahlgren, fortsätter att producera med dubbla fullträffar nu igen. Oscar Hovlund samt Andreas Nordh två gånger om hamnade också i målprotokollet.