Vi har under de senaste åren satsat hårt på direktsänd idrott och bara under 2018 kommer vi att direktsända fler än 100 fotbollsmatcher. Nu söker vi nya hungriga stjärnor – i potten ligger chansen att få kommentera våra direktsändningar från finalerna i Danske Bank Cup i höst som vi kommer direktsända på våra sajter.

– Jag vet att det finns många där ut som drömmer om att få kommentera sport. Hade jag själv inte jobbat med det här hade jag sökt diret, säger Rickard Björling, projektledare för våra direktsända sport.

Hur gör man då för att för att vara med och tävla? Alla instruktioner finns på vår specialsida, men första steget blir att skicka in en testkommentering av tre sekvenser till oss. Den kommer sedan att bedömas av en jury. De tre kommentatorer som juryn anser gjort bäst ifrån sig kommer ges möjligheten att kommentera en hel match, och dessutom få individuell feedback.

– Balansgången ligger i att inte prata för mycket. En konst är att våga hålla vara tyst, men man ska självklart även våga leva ut i direktsändning, säger Rickard Björling.

Av dessa tre utses sedan en vinnare som alltså kommer att få kommentera finalerna Danske Bank Cup i höst.

Deadline för att skicka in bidragen är klockan 23.59 19 juni.

Lycka till!