Växjö utklassade nämligen ett svagt Libk och vann med hemska 13–6 (3–0, 6–5, 4–1).

Matchen började lite avvaktande men efter några minuter visade hemmalaget att man inte tänkte ge bort den här andra kvartsfinalen. På drygt fyra minuter gjorde man tre raka mål och skaffade sig redan då ett stabilt grepp om segern.

Och inte blev det bättre när det bara tog 25 sekunder för Växjö att sätta 4–0 på Libk och bara två minuter till för att sätta 5–0.

Libk gjorde det bra genom att sätta 5–1 (Martin Karlsson) med en man mindre på planen efter att Gustav Fritzell åkt ut 2+10 minuter för osportsligt uppträdande, men Växjö gjorde 6–1 innan Oskar Hovlund i power play kunde skjuta sitt första mål i slutspelet till 6–2.

Oskar Hovlund satte även 6–3 på ett långskott och tände med det lite hopp i laget, men Växjös Manuel Engel satte dit en dålig retur från Libk:s Robin Laakso till 7–3 och då var det kört.

Libk gav dock inte upp, YousifTouma gjorde sitt första slutspelsmål när han reducerade till 7–4. Och kort efter det fick Libk med sig en utvisning, på den satte Eric Björk 7–5 och plötsligt var det match igen.

Men, Växjö fick med sig en utvisning när Jesper Sankell fallit pladask i en duell och lurat domarna, och på den gjorde man 8–5. Även nästa mål blev hemmalagets, även denna gång i power play.

I den sista perioden var det tydligt att Libk:s plan var att satsa allt framåt, men istället för att reducera släppte man in ett mål till, till 10–5 för hemmalaget.

Martin Karlsson reducerade på ett snyggt skott till 10–6, men sen var det här Växjös period igen. Målen trillade in ett efter ett samtidigt som Libk inte fick utdelning alls på sina försök framåt.

På slutet fick unge Oliver Liedberg lite speltid, de första minuterna för honom i slutspelet.

Nästa match spelas redan på tisdag kväll, i sporthallen.