Bottennapp för LHC – utspelade i derbyt

Är släkten värst? Om du frågar LHC-damerna, antagligen ja. 0–5-förlusten i säsongens första "riktiga" E4-derby sved oavsett bittert.

Madeleine Östling fick se sitt lag stå för ett riktigt bottennapp mot ett förvisso starkt HV71. " ", sa tränaren.

Madeleine Östling fick se sitt lag stå för ett riktigt bottennapp mot ett förvisso starkt HV71. " ", sa tränaren.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2019-09-20 21:43

HV71 var det enda laget med full pott efter två omgångar i SDHL-hockeyn. Det är man fortfarande efter tre, då LHC inte alls lyckades stå emot i Kinnarps Arena.

– Det var ingen bra prestation över 60 minuter. När de får tid är de bra och när vi får tid är vi bra. Nu var det vi som gav bort allt det genom att inte åka skridskor, suckade LHC-tränaren Medeleine Östling besviket.

Förra säsongen spelade Sidney Morin, Anna Kjellbin och Kennedy Marchment alla nyckelroller i LHC. Nu gör trion det istället, tillsammans, i HV71.

Och när Tori Hickel ådrog sig en onödig trippingutvisning så klev Morin och Marchment fram direkt. Den förstnämnde sköt medan Marchment styrde in pucken bakom en chanslös Evelina Suonpää i LHC-målet.

– Överlag var det alldeles för tamt framför målen. HV visste vi är starka just där och när det kom flera dåliga saker på rad blev det som en energitjuv för oss.

Ännu värre skulle det också bli för LHC när hemmalagets Hanna Olsson, som fick sitt stora genombrott i just LHC under säsongen 2013/14, pricksköt 2–0 ifrån en sällsynt dålig vinkel.

Vid den första periodpausen samlade Östling också ihop fyra av sina spelare på bänken när övriga gick in i omklädningsrummet.

– Jag kommer inte ihåg exakt vad jag sade där, men jag försöker alltid ge feedback för att kunna hitta tillbaka. Egentligen är vi ett riktigt bra lag.

Särskilt mycket bättre skulle det dock inte bli. För redan 01:41 in i den andra perioden trampade Julia Tylke förbi LHC-backen Lene Tendenes och lyfte in 3–0 bakom Suonpää.

HV var etta, tvåa och trea på de flesta puckarna och bortsett möjligen finländskan Vilma Tanskanens prestation var det ingen eller inget som gladde hos gästerna.

Med sju sekunder kvar av mellanperioden var det också dags igen när Kennedy Marchment noterades för en ny poäng på Sanni Hakalas 4–0-mål.

– Vilka som gjorde deras mål lade jag inte ens märke till. Däremot hjälpte vi inte Suonpää särskilt bra alls. Det vet jag, sa Östling, som bortsett ett sista sent mål av Marchment, fick se resten av matchen spelas av i ett raskt tempo.

Chans till revansch kommer dock inom mindre än 24 timmar då LHC åker direkt till Göteborg för ny match under lördagen.

– Skönt att få chansen att kunna revanschera sig så snabbt. Men för att göra det måste vi verkligen börja åka skridskor och ta jobbet i varje byte. Annars blir det väldigt svårt, även mot Göteborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!