Bra utdelning – trots favoriter

Kvällens två största favoriter vann inom V64-spelet. Men trots favoritsegrarna blev utdelningen 20 210 kronor till de som hittade alla sex vinnarna.

Lucifer Lane med Johan A Nilsson och Christine Larsson.

Lucifer Lane med Johan A Nilsson och Christine Larsson.

Foto: Magnus Strömsten

Trav2019-09-23 21:59

I den inledande V64-avdelningen blev det en ganska rejäl överraskning. Stallskriket Lady Palema tog hand om ledningen och såg ut att ha kontroll på loppet vid ingången till upploppet. Men då satte Carl Johan Jepson in slutstöten med Claude Debussy som attackerat från tredjepar utvändigt i näst sista kurvan och 50 meter från mål kopplades greppet på ledaren.

– Claude Debussy kändes stark hela vägen och jag väntade med attacken, sa segerkusken.

Carl-Johan Jepson skar också den andra V64-avdelningen som vinnare. Den här gången var han gästkusk åt Björn Goop-tränade årgångstoppen Zola Key, som var kvällens mest spelade häst. På första långsidan var Zola Key i ledningen från sitt tillägg. Tempot var hela vägen högt uppskruvat och den storvuxne valacken travade topptiden 13,6 över medeldistans.

– Det var nära galopp vid två tillfällen i inledningen, men det redde hästen ut själv. Genom att jag kom iväg före svåraste konkurrenten, så satsade jag offensivt för ledningen. Zola Key har utvecklats när han mött de bästa hästarna i kullen och nu passerade han miljonen intjänat, betygsatte Jepson.

V64-spelets näst största favorit var Lucifer Lane. Amatören Johan A Nilsson kom igenom fint från början till tredjepar utvändigt. Men en galopp och en konkurrent som gled ned på innerspåret gjorde att Örebrohästen hamnade utvändigt ledande M.T.Insider. Farten ökades på sista långsidan och i början av upploppet kopplade Lucifer Lane ett grepp och vann säkert. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om