Det har glunkats om att det kanske inte blir några brasilianska förstärkningar i Åtvidabergs FF inför årets spel i söderettan.

Men nu meddelar ÅFF-ordföranden Ingvar Gustavsson att en offensiv mittfältare är klar.

Spelaren är 23 år gammal och heter Ramiel Dias Farias.

Spelaren kommer från Porto Alegre, men har redan provspelat i Stockholmstrakten.

– Vi har fått vitsord från Stockholm, berättar Ingvar Gustavsson.

Ramiel Dias Farias har skrivit på ett tvåårsavtal med ÅFF och ansluter inom kort till Åtvidabergslaget. Det är bara lite pappersexercis som återstår att göra klart.

– Vi har en finansiär, en sponsor, som tar hela kostnaden. Så det här är grädde på moset, det hade vi inte räknat med. Det känns fantastiskt, säger ÅFF-ordföranden.

Av de två brasilianska spelare som var på besök i Åtvidaberg i somras, men där det aldrig blev någonting, är Luis Soares fortsatt aktuell för ÅFF i år. Luis Soares var den bättre av fjolårets testspelare. Där handlar det om hur bra insats som Soares gör i slutspurten av brasilianska ligan. Om han gör det bra där och blir såld kan han vara förlorad för ÅFF.

– Första mars ungefär vet vi om det blir han eller någon annan. Vi har bevakning på honom och det kan bli två brassar nu, bedömer Ingvar Gustavsson.

När det gäller målvakten Robin Mattsson från Motala AIF så var han på väg att bli klar. Klubbarna var överens och övergången skulle också starta ett nytt samarbete mellan ÅFF och Maif, där det inte skulle vara pengar inblandade i övergångar mellan klubbarna.

– Vi kommer att starta ett utbyte där vi inte tar betalt för varandras spelare, säger Ingvar Gustavsson.

– Vi begär inga pengar och hoppas på ett bra samarbete, det ska man ha med klubbar i närområdet, säger Daniel Soner i Maifs sportgrupp.

Nu blir det dock inget med Mattsson i ÅFF. Parterna skiljs åt efter en tids träning.

– Det är synd, men det handlar om personliga skäl, säger Ingvar Gustavsson.

ÅFF söker nu en ny målvakt.

– Det är ingen brådska med det, menar ÅFF-ordföranden.

ÅFF och Maif möts på lördag i ett tv-sänt derby på Kopparvallen. ÅFF spelar efter det hemma mot IFK Norrköping måndagen den 4 mars, också tv-sänt av Öst media.

– Då hoppas vi på storpublik, säger Ingvar Gustavsson.

Maif ska för sin del ha in ytterligare tre spelare i sin division 2-trupp, en målvakt, en försvarare och en mittfältsspelare.