– En skön känsla att få sätta dit bollen, det är alltid roligt att göra mål, men det viktigaste är att laget presterar, menade Bukenya efter matchen.

City var riktigt bra under de inledande 20 minutrarna i matchen, och Nyköpings tränare Brian Clarhaut var aktiv för att försöka förändra matchbilden där City periodvis tryckte tillbaka Nyköping djupt på egen planhalva. En hög press och ett aggressivt försvarsspel från City gjorde att Nyköping hade svårt att hitta fram med sina passningar.

– En typisk premiär, vi var lite ängsliga och använde oss av ett tillslag för mycket i flera situationer där vi måste bli snabbare, samtidigt var Citys press väldigt bra, menade Clarhaut.

Artikelbild

När Nyköping kvitterade på straff i den 36:e minuten var det dock inte helt ologiskt, man hade flyttat fram sina positioner avsevärt och satte en betydligt högre press på City som vid straffsituationen trots allt såg ut att ha läget under kontroll när Michael Uwezu kom försent in i en duell och tryckte omkull en Nyköpingsspelare som var på väg ut ur straffområdet.

– De får ett psykologiskt tungt mål där. Vi utnyttjade inte riktigt de ytor som skapades när Nyköping klev fram i sin press, vi tog fel väg lite för ofta och behöver bli bättre på att komma rätt när vi får chansen att straffa dem, menade Citys huvudtränare Melke Alan.

Det märktes periodvis att båda lagen bytt ut delar av sina startelvor från förra säsongen och att spelarna inte var helt samspelta. Skärpan saknades i de avgörande lägena och en hel del enkla passningar slogs bort.

– Båda lagen grämer sig nog över att man inte sätter dit några fler av de chanser man trots allt skapar, men jag tycker nog att resultatet tillslut är ganska rättvist, menade Alan.

Artikelbild

Precis som de senaste säsongerna har City agerat ganska sent på spelarmarknaden, men trots det såg det förhållandevis bra ut och Melke Alen var ganska nöjd efter matchen.

– Det var en kontrollmatch för att veta var vi står och Nyköping är ett etablerat division 1 lag, så det är en poäng som ger oss ganska många svar, menade Alen.

Artikelbild

Nästa hemmamatch spelas 28 april när Akropolis IF kommer till Linköping Arena, men innan dess ska City avverka först Rynninge IK i Örebro innan man ska till Umeå FC för bortamatch.