Från början elitsatsade Karl-Anton Pettersson på fotbollen och var en del av Elfsborgs akademi. Han var ung och lovande – men fick inget A-lagskontrakt när tiden var inne. Därför blev det istället spel i division 1 med Norrby. Han gjorde flera bra säsonger där men fick inte några erbjudanden från lag högre upp i seriesystemet. Där och då bestämde han sig för att lägga elitsatsningen åt sidan och ta studerandet i första hand. Han började plugga i Borås och spelade istället fotboll på en lägre nivå.

– Jag insåg där någonstans att jag nog får börja plugga och göra något vettigt istället. Det gick inte så bra som jag hade hoppats på med fotbollen och jag kunde inte hålla på för evigt med det. Jag vill inte vakna upp när jag är 30 år och tänka "Det blev ingenting. Vad ska jag göra nu", säger Karl-Anton Pettersson.

Det blev en flytt till Linköping för att avsluta sina studier i industriell ekonomi. Men när flyttlasset gick från Borås fick både Åtvidabergs FF och Linköping City upp ögonen för honom. Han hade kontakt med de båda division 1-klubbarna, men bestämde sig ganska snabbt för att lägga elitfotbollen åt sidan.

Artikelbild

– Jag kände att jag inte vill lägga den tiden det faktiskt tar för att spela fotboll på den nivån. Jag är färdig med min fotbollssatsning och division 1 är en ganska jobbig nivå att spela på. Samtidigt lockades jag lite av idén att spela division 1-fotboll igen. Men det är inte därför jag är i Linköping, säger Pettersson bestämt.

Han gick med i division 4-laget AC Studenterna där han hittade en lagom nivå att spela på för att kunna kombinera det med studierna. Samtidigt fick han upp ögonen för futsal.

– Med futsalen är det lite mindre träningar och det är lättare att kombinera med skolan. Samtidigt har jag alltid tyckt det varit kul att spela inomhusfotboll, men har aldrig spelat på något arrangerat sätt. Det är kul att få spela matcher inomhus under en hel säsong. Jag har ingen skolning i futsal men Boråsfotbollen som jag är uppvuxen med är ganska snabb. Därför passar det mig bra, säger Pettersson och fortsätter.

– Futsalen växer och det är jättekul att spela i högstaligan. Då får man möta de bästa i Sverige. Det blir någon form av elitnivå även om sporten är ganska liten i dag. Man får elittävlingsmomentet samtidigt som det inte tar vansinnigt mycket tid.

Artikelbild

Och nu ska Vårgårdasonen få uppleva säsongens första östgötaderby när KFUM Linköping ska möta Norrköping Futsalklubb på bortaplan.

– Man har förstått att Norrköping och Linköping har lite rivalitet och jag älskar ju derbyn. Jag tycker det blir något lite extra. Det är klart att man vill vinna det. Det ska bli jättekul, säger Pettersson.

Artikelbild

LÄS MER: "Vi vill bli starkare på dne här nivån"

LÄS MER: Trots ledning – KFUM föll igen