Det pratas om Falun och Storvreta som guldfavoriter – men efter Libk:s match mot Växjö i Fortnox Arena ser det ut att vara i alla fall ett lag till som kommer kunna utmana i toppen. Och i det här fallet är det inte Linköping jag pratar om. Växjö kom ut med fart och intensitet på direkten och såg riktigt vältränade ut. I en intervju som jag inte minns var jag läste den sa Växjös tränare att de har tränat ända sedan Libk slog ut dem i kvartsfinalen förra säsongen. Det syntes också.

Linköping var inte redo medan Växjö var taggade upp över öronen.

Jag hade tänkt skriva en upplyftande krönika om hur jag ser Växjö, Mullsjö och Linköping som riktiga utmanare för guldet. Hur jag gillar bygget av Libk där unga talanger tillsammans med spetsspelare kan bli svåra att slå under ett slutspel i vinter. Och vet ni vad. Trots den tunga smällen med 9–1 i baken tror jag det fortfarande. Det syntes dock att Matej Jendrisak behöver flera matcher i benen för att komma upp i samma höga nivå igen. Skadan har tagit hårt på själva innebandyn – men ge honom några matcher till så är han där. Oskar Hovlund och Oskar Seth kommer bli två nyckelspelare den här säsongen, men ingen av dem hade sin bästa dag i dag. Det blev extra tydligt att tänkande spelare inte är speciellt bra spelare.

Det här är en match som det bara är att bryta ihop och komma igen ifrån. När man förlorar matcherna i matchen och aldrig lyckas få till en positiva i något moment alls är det svårt att stoppa ett hungrigt Växjö. Men något säger mig att returen i Linköpings Sporthall kommer ha en helt annan karaktär. Däremot har smålänningarna något spännande att bygga vidare på och kommer garanterat vara svåra att stoppa i Fortnox Arena den här säsongen.