I förra veckan meddelade tvåfaldigt regerande svenska mästarlaget Linköping att förstamålvakten Hilda Carlén är gravid och skulle göra sin sista match i torsdagens bortamöte med Hammarby på Kanalplan i Stockholm.

Men 26-åringen – som värvades från Piteå inför den här säsongen – spelade inte någon minut i 2–1-segern med tanke på sin graviditet.

"Chockade"

Jag tror ännu inte riktigt på det själv. Men jag vet att det finns någonting därinne och jag hoppas att den mår bra. Vi, jag och min pojkvän, är väldigt chockade men glada så klart, säger hon.

Barnet är väntat till december. Och den niofaldiga A-landslagsspelaren Carlén, som har kontrakt med Linköping över nästa säsong, hoppas vara tillbaka i spel någon gång under 2019 då VM arrangeras i Frankrike.

Trodde på annan respons

Det är klart jag vill tillbaka, fotbollen är ju mitt liv. Men när den här lilla kommer ut så kommer meningen med livet kanske ändras lite. Men det är klart jag har som mål att komma tillbaka till Linköping, säger Carlén som nu flyttar till sin pojkvän, den blivande pappan, i Malmö och är tacksam för stödet hon fått sedan graviditetsbeskedet.
Det har varit helt otroligt. Jag hade aldrig kunnat tro att jag skulle få sådan bra respons. Jag trodde jag skulle få många frågor på "varför" eller "hur jag tänker". Jag själv förstår nog inte att familjelivet är så mycket större än vad fotbollen är. Prioriteringen blir ju väldigt annorlunda när man får det här beskedet.