Efter att Sleipner under lördagen oväntat tappade poäng borta mot Boo hade Linköping City chansen att rycka i toppen när laget dagen därpå tog emot jumbon Huddinge hemma på Linköping Arena.

Managern Melke Alan och hans mannar såg till att ta vara på möjligheten och vann med 2-0. Det japanska nyförvärvet YasuokaTakuto tryckte in 1-0 efter en fast situation i den 24:e minuten och det såg ut att bli en enkel dag på jobbet för City som fortsatte att ösa på framåt.

Men trots det massiva spelövertaget och ett par kalaslägen hade City överraskande svårt att få in sitt andra mål. I stället skapade Huddinge tryck mot slutet och var så när att få in en kvittering. Men i den 94:e minuten kontrade City in det förlösande och matchavgörande 2-0-målet genom pigge Felipe Reidler de Moraes. Managern Melke Alan var lättad efteråt.

– Huddinge skapade nästan ingenting på hela matchen, men som tränare vill man avgöra en sån här match redan i första halvlek. Leder man bara med 1-0 räcker en studs och så är det 1-1. Men jag tycker att grabbarna gör en bra match offensivt som defensivt, säger Alan som likt många andra på Linköping Arena imponerades av 1-0-skytten Takuto.

– Han är bra. Det visste jag redan innan vi tog in honom.

City leder nu tabellen med tre poäng före tvåan Rynninge.