Man kan ladda upp inför match på många sätt. Men för Linköping Citys manager är det på en uteservering tillsammans med Magnus Pehrsson och Jesper Norden. Den förstnämnda är tidigare tränare för MFF som nu står utan jobb.

– Just nu har jag semester. Sedan får vi se vad som dyker upp, säger Pehrsson själv.

Om det smids några planer tillsammans med Linköping City framkommer dock inte.

– Vi är bara vänner som tar en lunch, säger Melke Alan och ler.

Nu är det istället fokus på den näst sista matchen innan uppehållet för City. Efter seger mot topplaget Västerås senast är de med och tampas i toppen. Vinst mot Team TG skulle ge ett drömläge inför vårsäsongens sista match mot serieledaren Carlstad.

– Tabelläget ger oss mer möjlighet och en trygghet i saker vi gör. Vår trupp har formats till vad den är i dag och jag tycker att alla spelare i truppen har gjort det jättebra. Vi har fått ut mycket av truppen där spelarna har tagit ett stort ansvar i saker och ting. Men nu vänder serien och det är 15 matcher till, säger Melke Alan.

City mötte Team TG tidigare under säsongen där det blev en 1–0-seger.

– Jag tycker att de visade att de var ett helt okej division 1-lag. De hade kvalitéer. Det blir tufft där uppe tror jag. De har två förluster med sig sedan senast och är inne i en negativ trend. Även om de ligger på den placeringen de ligger har man ändå sett att dessa lag kan vara svåra att möta då de spelar mer försvarsinriktat. Samtidigt vet vi om att det är en tuff resa och vi ska försöka göra den så bra som möjligt med att åka redan dagen innan.

Matheus Garcia Fernandes är tillbaka efter sin skada och gjorde ett inhopp i slutet mot Västerås senast.

– Det har gått en vecka till nu och det är skönt att få tillbaka honom. Han tog en startplats i två matcher innan han blev skadad och sedan åkte han på breaket. Det var skönt att det inte var något allvarligt. I matchen senast såg man tydligt vad vi får ut av Metheus då han bryter mönster.