Det är en intensiv tid för division 1-klubben med tätt matchande och flera spelare som är i Linköping för att visa upp sig. Anfallaren Carlo "Hulken" Yael och brassemittbacken Almir dos Santos har varit i stan en längre tid, Yael har dessutom spelat samtliga fyra träningsmatcher. Almir dos Santos har en liten överbelastning och vilar från matchande.

– Vi är intresserade av båda, men det finns vissa saker som behöver lösas, säger Linköping Citys manager Melke Alan.

Mot Västerås (3–3) i torsdags fanns brasilianske innermittfältaren Wellington Gigante med för första gången i Citytröjan.

– Han skötte sig bra, han har fin blick för spelet och är en bra tvåvägsspelare. Honom vill vi se mer av, säger Melke Alan.

Paraguays offensive Santa Cruz spelade också och är "klart intressant", enligt Melke Alan. Likaså fick provspelande mittbacken Brandon Diau pröva lyckan.

– En lång pjäs, vi får se om vi går vidare med honom, säger Melke Alan och poängterar att City bara är ute efter en ny mittback.

Även Jacob Andersson från division 2-laget Gottne fanns med mot Västerås och är fortsatt intressant, liksom målvakten Bilel Ben Salah. De senaste säsongernas förstemålvakt, Michael Hartmann, vill vara kvar och klubben jobbar hårt för att det ska ske.

– Det kommer att hända grejer med nya spelare, kanske redan till helgen, säger Melke Alan.

Mittfältaren Christoffer Forsell, som anslöt till City för ett år sedan, har lämnat laget trots att han har kontrakt även över kommande säsong.

– Han ville tillbaka till Stockholm, säger Melke Alan.

Skadedrabbade Shkelqim Pacolli kör rehab just nu och har en bra bit kvar till full form.