Han blir tillsammans med Skiljebos Marcus Ytter samt AFK Linköping-talangerna Dieu Le Veut Ntumbi, Mohamad Suleiman och Adam Samuelsson den kvintett som förstärker City till hösten.

– Vi har värvat både kortsiktigt och för framtiden, det känns riktigt bra att vi kunnat ro det här i land med tanke på våra ekonomiska förutsättningar, säger Citys manager Melke Alan.

Sin vana trogen har Alan jobbat hårt under transferfönstrets sista dagar och kunde efter träningsmatchen mot Syrianska under söndagen (förlust 1–3) presentera flera nya namn.

Om mittbacken Sebastian Starkenberg, som närmast kommer från FC Gute i division 2, säger han:

– Jag har velat ha in honom tidigare, och nu har det löst sig. En stabil mittback, det känns bra att få in en spelare där vi varit lite tunna.

Om Marcus Ytter:

– Han var hos oss på försäsongen och tränade. Då blev det inget, men vi har hela tiden hållit kontakten och nu har han skrivit på. En bra vänsterfotad vänsterback.

Om AFK-trion Dieu Le Veut Ntumbi, Mohamad Suleiman och Adam Samuelsson:

– Vi har på allvar påbörjat samarbetet med AFK och vi ger en möjlighet för de här grabbarna att vara med oss. De kommer sättas upp på en lånelista och kan ena dagen vara hos oss, andra dagen hos AFK.

Eventuellt kommer även en brasiliansk spelare med artistnamnet Pedro att värvas, en central innermittfältare som imponerat hos City.

– Vi ska se om det finns möjlighet att placera honom i AFK till att börja med och hjälpa dom, säger Melke Alan.

Linköping City, fyra i tabellen efter vårsäsongen, startar om i division 1 med bortamatch mot Akropolis på lördag.