I slutet av maj drabbades lagen samman i en match uppe i Karlstad som slutade med fördel för hemmalaget, 3–1 Carlstad.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match, förutom att vi släppte in tre mål. Matchbilden och resultatet speglade inte riktigt hur spelet var, men sådan är fotbollen om man inte lyckas sätta dit bollarna, menar tränare Melke Alan.

Han påpekar även att man under bortamatchen saknade ordinarie mittbackar och fick därför testa nytt mittbackspar. Vilket resulterade i ett rörigt försvarsspel.

– På söndag hoppas jag att vi lyckas bibehålla vår stabilitet när de flesta spelarna är med. De har vassa pjäser där framme som gör mycket mål. Men de släpper också in mål. Jämför vi med Västerås som har över 10 insläppta, så kollar vi på Carlstad med över 20 insläppta, tror jag. Jag kan inte det där exakt, säger han.

Men Alan kan sin statistik. Carlstad har under våren släppt in 21 mål, men har samtidigt gjort överlägset mycket och står inför matchen på 44 gjorda. City har sex matcher utan förlust och ligger i nuläget sju poäng bakom tabelltvåan Västerås, och åtta pinnar bakom ettan Carlstad. Något som föder möjligheter.

– Jag ser det som att tabelläget skapar förutsättningar för olika saker. Det är fortfarande 14 matcher kvar. Och det gäller fortfarande att förstå verkligheten, att förstå veckoarbetet. Nu har vi haft det väldigt tufft med en tunn trupp och bra kvalité. Och jag tycker att vi som förening har bemästrat det väldigt bra. Både som organisation och i det sportsliga ledet, avslutar den 43-årige tränaren.