Han var inställd på en fortsättning i division 1-klubben, men när samtalen om kontraktsförlängning inleddes efter säsongen stod det klart att parterna inte kunde komma överens.

– Jag jobbar heltid på Arenaskolan och det fungerar inte riktigt att kombinera med en tränarroll i division 1. Jag vill komma ner till träningarna och göra allt med kvalité, tyvärr har det blivit lidande. Min önskan var att få gå ner i arbetstid och täcka upp med ersättning från City, säger Jesper Ny.

Han är noga med att påpeka att det inte finns något agg från hans sida gentemot klubben.

– Nej, jag har trivts väldigt bra och den nya satsningen ser spännande ut.

Sugen på att träna ett eget lag?

– Vi får se, jag pratar med en del andra klubbar på samma nivå eller ett snäpp upp. Vi får se vad som händer, säger Jesper Ny.

Managern Melke Alan säger:

– Det har varit kul att följa Jespers utveckling, jag önskar honom lycka till.

Har ni någon ny assisterande tränare klar?

– Det är snart klart.

Som vanligt i silly season-tider florerar flera rykten kring spelare, bland annat ska division 1-nykomlingen Sylvia ha visat intresse för både Esat Jashari och Ilir Terbunja. Den sistnämnde har fått begränsat med speltid under hösten.

Managern Melke Alan har efter säsongen valt att ligga lågt och vill inte kommentera någonting vad gäller nästa säsongs trupp även om han erkänner att en del redan är klart.

– Vi vill hellre sammanställa allt och gå ut med det på en gång, säger Melke Alan.