Citys galna höstspurt – sju raka "nollor"

Kvalplatsen till Superettan kommer allt närmare för ett vilt spurtande, formstarkt Linköping City.

Khalid Neshati ser sitt Linköping City göra en strålande höstspurt.

Khalid Neshati ser sitt Linköping City göra en strålande höstspurt.

Foto: Arkiv

Fotboll2019-10-13 19:37

– Det blev ju en riktigt bra helg det här, sa City-managern Khalid Neshati när han summerade den 27:e omgången av division 1 norra.

Samtidigt som han med glädje analyserade Citys säkra 3–0-seger borta mot Vasalund på Skytteholms IP kunde han också konstatera att försprånget till den hägrade kvalplatsen minskade. Tabelltvåan Umeå förlorade nämligen borta mot Carlstad United och nu är läget inför de tre avslutande omgångarna minst sagt rafflande. Titta bara, så här ser det ut i kampen om kvalplatsen till Superettan:

2) Umeå 50 poäng (+13), 3) Karlstad BK 48 (+20), 4) Linköping City 47 (+23), 5) Carlstad United 46 (+9).

– Vad som talar för oss? Vi har bara gått framåt den senaste tiden och har en massa positiv energi i truppen. De andra lagen i toppen har tappat. Sedan tycker jag också att spelschemat talar för oss, Umeå och Karlstad möter lag som slåss för sina kontrakt, sa Khalid Neshati.
 

Jo, nog talar formkurvan för City. Laget har inte förlorat sedan den 25 augusti och har sju raka matcher utan insläppt mål(!).

– Det måste väl vara något slags rekord, fortsatte City-managern undrande.

I bortamatchen mot Vasalund såg City lite ängsligt ut i den första halvleken, men efter paus lossnade spelet i takt med att Vasalund också tappade tålamodet, vilket resulterade i två straffar som City förvaltade på bästa sätt (Michael Morais och Fredrik Alm). Innan slutsignalen hann också duktige Wellinton Avelar fastställa resultatet till 3–0 för City.

– Andra halvlek var kanon, sa Neshati belåtet.

Karta: Skytteholms IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!