Citys nyförvärv visade klass i ny seger

Försvarsspelet sitter till hundra procent. När målskyttet lossnade kom också tre sköna poäng för Linköping City. "Alla gör jobbet", säger Dejan Polic.

Dejan Polic har varit mycket bra sedan han kom till Linköping City.

Dejan Polic har varit mycket bra sedan han kom till Linköping City.

Foto: Claes Nilsson

Fotboll2019-09-22 18:42

Det blev 3–0 (2–0) mot ett formsvagt Team TG och Citys fina svit håller i sig i division 1-fotbollen. Laget har nu hållit nollan i fyra raka matcher och klättrar i tabellen. Sena nyförvärvet Dejan Polic pustade ut på bänken efter matchen och sa:

– Allt känns mycket positivt just nu, alla gör jobbet för klubben.

Den 26-årige mittfältaren kom till City efter sommaruppehållet och har snabbt växt ut till att bli en av lagets allra bästa spelare. Bolltrygg och tuff i närkamperna, men samtidigt en som aldrig hetsar upp sig i onödan. Efter proffsspel i både Kroatien och Slovenien är han nu på plats i Östergötland.

– Jag tänkte faktiskt ge upp min karriär och stötta pappa som varit sjuk. Han och mamma bor i Norrköping, därför kom jag hit och började träna med City. Nu är pappa bättre och jag fick ett kontrakt här, så jag är glad, säger Dejan Polic.

Citys tränare och sportchef Khalid Neshati säger:

– Dejan har varit riktigt bra sen han kom hit och vi diskuterar en fortsättning. Jag hoppas att han blir kvar även nästa säsong.

Polic öppnade målskyttet mot Team TG efter bara några minuters spel. Wellinton Gigante utökade efter paus och Adam Larsson stötte in 3–0 i matchens slutskede. 

– Vi gick ner oss lite efter första målet, men annars tyckte jag att vi spelade riktigt bra. En rättvis seger, sa Dejan Polic.

Vad säger du om nästa säsong?

– Vi har pratat litegrann men behöver prata mer. Inget är klart än, säger Dejan Polic.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!