Östgötaloppet avgjordes – trots stormbyar

Östgötaloppet på cykel kunde genomföras trots att vinden ven värre än vanligt ute på slätten. "Nog för att det ofta blåser därute, men det här var något annat", säger tävlingsledaren Marcus Carlsson.

Hemmacyklisten Hugo Forssell firar segern i Östgötaloppet.

Hemmacyklisten Hugo Forssell firar segern i Östgötaloppet.

Foto: Micke Fransson

Cykling2024-04-14 19:00

CK Hymers vårklassiker med start och mål vid kyrkan i Ljung är säsongsstart på svenska landsvägar för många cyklister – så också i år. Men med tanke på söndagens stormbyar som fällt träd som plockepinn och orsakat andra problem i Östergötland frågade man sig som det gick att genomföra loppet över huvud taget.

– Jodå, vi körde och allt har gått bra. Den avslutande damklassen var vi tvungna att korta med några varv eftersom vinden blev än värre under dagen, men de flesta verkade ändå nöjda, säger Marcus Carlsson.

Ni pratade aldrig om att ställa in?

– Nej, vi ansåg att vi kunde köra. Men visst, jag har aldrig var med om något liknande förut. Nog för att det ofta blåser därute, men det här var något annat. Det var nästan löjligt.

Hemmafavoriten Hugo Forssell hanterade blåsten bäst och imponerade stort i herrarnas elitklass. Med två varv kvar körde han ifrån resten av fältet och vann ohotad.

– Han är i ruskigt bra form just nu, säger Marcus Carlsson.

Bakom Forssell blev det en spurtduell när Motalas Paul Greijus och Alfred Oldin blev trea och fyra, strax före Hymers Victor Hillerström Rundh.

I damklassen vann Hymers Amanda Bohlin, men där slutförde bara sex cyklister loppet.  

I lördagens tempolopp blev det Motalaseger genom Jacob Ahlsson som var några sekunder före Hymers Hugo Forssell i mål. I damelitklassen blev Hymers Carin Winell tvåa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!