Premiären av Stenbocksturen en succé

Edvin Elofsson hade som mål att komma topp tre i hemmatävlingen. Han slutade - trea.

Stenbocksturen kördes för första gången och samlade 180 cyklister.

Stenbocksturen kördes för första gången och samlade 180 cyklister.

Foto: Privat

Cykling2019-10-07 15:40

Det som började som en idé vid ett köksbord blev på lördagen verklighet. Stenbocksturen är en motionstävling där alla som är med kör i samma klass och nu har den första upplagan avgjorts. 

Termometern visade vid starten faktiskt på ett par minusgrader men när väl cyklisterna hade släppts iväg hade termometern kommit över på plussidan. 180 cyklister stod på startlinjen när startskottet ljöd över Vivåsens skidstadion i Boxholm. 

Loppet samlade en stor blandning av deltagare, för vissa var det första cykeltävlingen någonsin som de deltog i och andra cyklister hade både varit på SM och EM under året. Det var fållor uppsatta för olika startgrupper, där man själv fick avgöra var man hörde hemma.

30 kilometer skulle avverkas, med en vätskedepå halvvägs på banan, och efteråt fick arrangören mycket beröm.

– Stämningen bland cyklisterna var mycket god och vi fick många positiva kommentarer från deltagarna, både vid målgång och på sociala medier, berättar Anna Pettersson från arrangören Boxholm-Ekeby skidklubb. En van cyklist som är iväg och tävlar mycket hade skrivit på sin profil att vi bjudit på en av Sveriges roligaste banor och det vill inte säga lite.

Edvin Elofsson från hemmaklubben berättade för Sporten inför tävlingen att han siktade på pallen. Det löste han, det blev en tredjeplats. 

Topp tre bland damerna: 1.Malin Karlsson, Finspång CA, 2.Moa Petersson, Mjölby CK, 3.Lisa Karlsson, Mera Lera.

Topp tre herrar: 1. Viktor Lindqvist, Boxholm-Ekeby Skidklubb, 2.Lukas Merkel, CK Hymer, 3. Edvin Elofsson, Mjölby CK. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!