Marcus Walfridson fick sparken efter den oväntat svaga starten och danske Jensen tog tillfälligt över ansvaret som tränare i LFC.

Nu är det bara en match kvar.

Efter söndagens allsvenska bortamöte med Eskilstuna väntar en veckas ledighet innan han återvänder hem till Danmark och tar över som ansvarig för U17-laget i mästarklubben Midtjyllands stora och framgångsrika akademi.

– Jag ser fram emot det. Samtidigt är det klart att det kommer att vara speciellt att lämna laget och de här tjejerna. Jag är glad över att ha fått vara med om den här resan. Samtidigt är det nu bara fokus på söndag. Allt som kommer efter det får vi ta då, säger Henrik Jensen.

För bara ett par veckor sedan kändes det lika säkert som amen i kyrkan att Piteå och Rosengård hade ryckt och skaffat sig betryggande avstånd till jagande klubbar i tabelltoppen. Nu ser det plötsligt helt annorlunda ut – och LFC, som kändes så avsågat, kan i händelse av seger i Eskilstuna vara uppe på delad andraplats.

– Det kan gå fort i fotboll, säger Jensen.

Något speciellt som gjort att det lossnat på slutet?

– Det tar alltid lite tid när det kommer till att göra något nytt. Tjejerna har jobbat enormt hårt och jag kände att det var på rätt väg redan innan vi började få resultaten med oss också. Sen har vi vunnit mer och fått självförtroende av det.

– Det är en process som vi tagit oss igenom och det kommer att krävas en lika stark prestation på söndag som mot Kalmar (8–0) senast. Jag är inte alls förvånad över att vi gått allt bättre, men att andra lag tappat så mycket, säger Henrik Jensen.

Läget i laget?

– Bra. Det blir samma trupp som senast.

Vi sänder samtliga LFC:s seriematcher i allsvenskan under året. Det är fritt för prenumeranter och ni ser matcherna direkt på Östgöta Medias sajter, bland annat på Corren.se och Klackspark.com.