– Alla papper är inskickade och vi hoppas att allt ska hinna bli klart till helgen. Jag antar att vi får besked på fredag eller nåt sånt, säger LFC-tränaren Marcus Walfridson.

Dowie – ett längre snack kommer under morgondagen – landade i Linköping runt midnatt till onsdag och gjorde sitt första träningspass med nya laget under eftermiddagen. Går allt i lås börjar engelska anfallaren på bänken, men kan räkna med speltid, i söndagens avgörande cupmöte med Göteborg.

Till dess får också LFC hem alla landslagsspelare från Algarve cup. Lina Hurtig, som sent tvingades tacka nej till turneringen på grund av en fotskada, har varit kvar och rehabtränat i den portugisiska solen och är troligen inte aktuell för spel förrän till första matchen mot Manchester City i Champions league 21 mars.

– Vi siktar på det. Kan hon vara med innan dess är det bonus, säger Walfridson.

Johanna Rasmussen och Emmaliina Tulkki spelar inte heller i helgen. Efter fjolårets korsbandsskada är förhoppningen att få den förra i 90-minutersform till i början av maj, medan den sistnämnda har en väg tillbaka efter att under vintern ha drabbats av överträningssymtom.