– Jag skulle väl vilja slänga den direkt, säger tränaren Johan Astbrant. Å andra sidan finns det väl en del vi kan lära av det som hände.

Han fortsätter:

– Att släppa in 13 mål är inte okej. Men man kan väl se det så att de gasade i 60 minuter och vi gjorde ett tappert försök i 40. Jag har förståelse för att killarna tappar en del av motivationen i sista perioden.

Libk hade ett läge att göra ordentlig match av den andra kvartsfinalen, trots en tuff start med 0–5 i början av den andra perioden. Efter en tuff forcering var man så nära som 5–7.

– Det var riktigt starkt och något vi ska ta med oss in i kommande matcher. Samtidigt skedde några incidenter i den perioden som jag tycker speglade vår inställning i den här matchen. Först drog Gustav Fritzell på sig 2+10 och sen utvisas Petter Alm så att de får göra 8–5 och sen gör Matej (Jendrisak) samma sak så att de kan sätta 9–5. Ska vi vinna den här typen av matcher måste vi hålla oss kvar på planen och inte gå in i deras fällor.

Nu väntar match tre och plötsligt har matchserien blivit bäst av fem.

– Det ska bli spännande att se utvecklingen framöver. Framförallt är jag nyfiken på hur våra unga och orutinerade spelare tar sig an den här situationen. Att lira slutspel för första gången är något helt annat än en grundserie. Vi kommer prata om det ganska mycket på träningen och det ska bli intressant att höra vad spelarna själva har för känsla efter den här matchen.

Under slutet av söndagsmatchen så vilade några av lagets stöttespelare, som Matej Jendrisak och Anton Karlsson.

– Men det är ingen fara alls, det är kolugnt. De spelar nästa match, absolut.

Notera: Matej Jendrisak hamnar på sjätteplats i den senaste rankningen av världens bästa spelare, som utses av Innebandymagazinet, förbundskaptenerna och internationell innebandymedia. Faluns Alexander Galante Carlström vann för tredje året i rad.