Daniel Davidsson: "Det är inte omöjligt"

Piraterna kan ta sig ur krisen och lösa problemen. Det tror Daniel Davidsson. "Men det är mycket jobb och uppförsbacke", säger han.

Daniel Davidsson säger att han haft diskussioner om att bli lagledare i Piraterna och han säger att det är inte är omöjligt för klubben att klara sig ur krisen.

Daniel Davidsson säger att han haft diskussioner om att bli lagledare i Piraterna och han säger att det är inte är omöjligt för klubben att klara sig ur krisen.

Foto: Jens Bollius

Speedway2019-10-23 11:42

LÄS MER: "Vi har fortfarande tid"

LÄS MER:  "Var är alla?"

Daniel Davidsson är en ikon för Motalas speedway och har som förare varit med och vunnit SM-guld med Piraterna, med avgörande insatser på banan. Tillsammans med sin bror Jonas Davidsson är han ett starkt ansikte utåt.

Nu berättar Daniel Davidsson om planerna att bli lagledare och att avsluta förarkarriären. I år hade han långt gångna diskussioner med Piraterna i frågan.

– Men sedan valde de Ando, berättar Daniel.

Nu har både Stefan Andersson Skill och Stefan Ekberg hoppat av som lagledare. Frågan är då om Daniel Davidsson kan bli aktuell igen.

– Jag stänger inga dörrar. Men just nu har klubben problem att lösa först, säger Davidsson.

På frågan som ställs i krönikan här intill, var är alla?, har inte Daniel Davidsson något klart svar. Mer än att han inte vill lägga sig i styrelsens arbete och att han känner sig lite i en jävssituation eftersom han är en av de som klubben är skyldig pengar.

– Söker styrelsen hjälp? Till mig har ingen sträckt ut en hand. Svaret på din fråga kanske finns i frågan, man måste fundera på varför det är så, säger Daniel Davidsson.

Daniel Davidsson säger ärligt att han är trött på kriser i Piraterna.

– Nu är det tredje hösten i rad som det är allvarlig kris i klubben. Det är inte hållbart. Speedwayen ska vara kvar i stan, jag vill jobba för det, men nu måste det till en uppsträckning, säger 36-åringen.

Om krisen nu säger Daniel Davidsson att han bara vet det som skrivs i tidningen, men han har en klar åsikt om hur Piraterna ska gå vidare. Dels tycker han att Piraterna ska försöka vara kvar i elitserien, det är det bästa.

– Förbundet har bäddat för lag att vara kvar när man sänkt golvsnittet till 8.50 och inget lag åker ju ur.

Hinner man få ihop ett lag då?

– Jadå, inga problem, förare får man ihop på en vecka. Kommer man bara igenom den akuta krisen blir det bättre nästa år. Då börjar det hända saker, med tv-avtal och sånt.

Det som måste till är också en organisation i Piraterna som orkar driva föreningen långsiktigt framåt.

– Ungdomsverksamhet måste i gång, det måste vara prio ett, två och tre. Det löser i sin tur andra problem.

Daniel Davidsson tror att Piraterna kan köra vidare.

– Nu låter det ju lite mer positivt. Men de som ska ta det framöver har mycket jobb att göra, det är uppförsbacke. Man måste förstå att förtroendet för klubben är naggat i kanten, både från fans, sponsorer och i stan, säger Daniel Davidsson. 

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!