– Det känns helt fantastiskt att vi är tillbaka på spåret. Otroligt skönt, säger Sörensen efter 1–0 (1–0) mot Kopparbergs/Göteborg FC och tre välbehövliga poäng i tabellen för ett pressat Linköpingslag.

Det har varit turbulenta dagar för LFC sedan tränarbytet i fredags. Marcus Walfridson hastigt ut och Henrik Jensen och Charlotte Rohlin lika hastigt in.

Omtumlande och ovant för alla inblandade. Men det har också varit en chans till en nystart, med nya röster som leder från bänken.

– Lite kaos har det varit, men från det visar vi att vi står samman som lag. Vi gör det tillsammans på planen, det ser man tydligt, säger Nicoline Sörensen.

Vad gör ni annorlunda nu jämfört med förra veckan?

– Svårt att säga, men vi spelar kompakt i försvaret. Vi håller samman, tycker Sörensen.

Det var i 20:e minuten som segermålet spelades upp inför de dryga 800 i publiken på Linköping arena. Det var som hämtat ur en instruktionsbok.

Emma Lennartsson, slitvargen som återigen var i ny position som ytterback, slog en passning snett inåt bakåt till Nicoline Sörensen som tog emot, lade bollen bredvid sin bevakning och så smällde hon upp bollen i nättaket via ribban.

Det var ett klassmål. Det var dansk dynamit.

Artikelbild

– Ett helt okej mål på fint pass, ler målskytten.

Varken matchhjälten eller tränaren eller någon annan ville höra talas om att det här var någon sorts dansk seger. Det var lagets seger, punkt slut.

Artikelbild

| Attityd och kroppsspråk och att jobba för varandra var Henrik Jensens nyckelord i sin första match som allsvensk tränare.

Janni Arnth, lagkaptenen som också är dansk, sade:

– Såklart är segern jätteviktig, att vi får visa hur bra vi är. Vi får energi in i laget och självförtroende, ett viktigt steg. Det finns mycket att ta med sig och jobba vidare med.

Att jobba för varandra, attityd och kroppsspråk var de nya tränarnas nyckelord inför matchen.

Spelarna lyssnade och allting kryddades med Nicoline Sörensens snygga mål.

– Ett jättefint mål. Svår vinkel och bra träff. Jag är jätteglad för Nicolines skull, säger Janni Arnth.

Hilda Carlén fick hålla nollan bakåt, ett styrkebesked för Ystadstjejen inför cupfinalen i Skåne kommande helg.

– Vi visar attityd och har ett stabilt försvar när Göteborg pressar oss. De har en i ribban och en boll mitt på mig, annars var det inte mycket, tycker LFC-målvakten.

Ledningen var också lättad i LFC. Det ger arbetsro att få med sig poäng och hopp ett par snäpp uppåt i tabellen.

– En skön seger. Det är såna här matcher man vill vinna. Den skönaste segern på länge. Vi gör det så bra vi kan och jag är jätteglad, säger ordföranden Christer Mård

Rosengård borta i Svenska cupens final är nu nästa uppgift för LFC, i Malmö på söndag. En match där det känns som att regerande svenska mästarlaget slår ur underläge. Trots måndagens stabila seger.