– Vi har vetat om att Montpellier har hittat en potentiell ersättare för Stina, så möjligheten finns, säger Olof Unogård, LFC-tränaren.

Det är på sin hemsida som den franska ligafyran bekräftar att man nått en överenskommelse med Marija Banusic och att endast läkarundersökning återstår innan hon kan ansluta när övergångsfönstret öppnar.

Banusic tappade under förra våren en ordinarie plats i Linköpings FC:s anfall och flyttade i somras till kinesiska Beijing, där hon återförenades med tränaren Kim Björkegren.

Artikelbild

Nu är forwarden på väg tillbaka till Europa med siktet att ta tillbaka en landslagsplats till sommarens VM-fest i just Frankrike. I Montpellier blir hon lagkamrat med Linda Sembrant, Sofia Jakobsson och Stina Blackstenius – men frågan är om inte den sistnämnda nu i stället kan närma sig en återkomst till LFC. Vi har tidigare berättat om att allsvenska toppklubben vill ha landslagsstjärnan från Vadstena tillbaka och Banusics entré i Montpellier ökar rimligen chanserna för en övergång redan innan kontraktet går ut i sommar.

Men Olof Unogård ligger tills vidare ligger lågt.

– Inga konkreta förhandlingar har inletts, varken mellan oss och Stina eller oss och Montpellier. Jag har dock regelbundna avstämningar med hennes agent, så ska hon hem till Sverige så tänker vi förstås göra ett försök, säger han.

Blackstenius agent Carl Fhager har tidigare sagt till Sporten angående ett eventuellt klubbyte:

– Vi jobbar för att se vad det finns för möjligheter. Det viktigaste är att Stina kommer i bra form till VM.