Davidsson: "Det svåraste jobbet återstår"

Direkt när beskedet kom att Piraterna kör i elitserien började Daniel Davidsson jobba. På två veckor ska han nu få ihop ett Piratlag till säsongen 2020.

Daniel Davidsson har nu bara drygt två veckor på sig föratt få ihop förare till Piratlaget 2020.

Daniel Davidsson har nu bara drygt två veckor på sig föratt få ihop förare till Piratlaget 2020.

Foto: Peter Calén

Speedway2019-11-12 22:19

– Det var väl ett väldigt trevligt besked att få.
Där har ni Daniel Davidsson spontana respons efter att ha fått beskedet att Piraterna kör i elitserien även 2020. 
Först på måndag ska styrelsen ge honom besked om hur stor budget han kommer ha att förfoga över. Men så länge kommer han inte vänta med att inleda sitt arbete som Piraternas lagledare. 
– Det är ett jättejobb de (styrelsen) gjort. Men det stora jobbet återstår att göra och det är att få ihop ett lag på bara två veckor. Så jag kommer börja ringa runt redan i kväll och stora delar av morgondagen kommer jag nog spendera i telefon, säger Daniel Davidsson.
Han fortsätter:
– Om man nu skulle ta det här steget och bli lagledare så var det väl inte så här man hade önskat att det skulle ha börjat. Men det är bara att köra igång. Jag har ju mycket kontakter, har ju hållit på med det här sedan jag var 16 år så man känner ju mycket folk. 

Din budget lär troligtvis bli rätt liten. Kan inte det bli svårt att locka förare till Piraterna?
– Där har vi ett minus. Men vi ska snickra ihop det här med de medel vi har. Sen är det ju så att förare som är tillgängliga nu inte har några andra klubbar i Sverige att välja på. Så antingen åker de här eller så åker de inte alls. Så jag tror att vi kommer få svar snabbare nu än för någon månad sedan. Å andra sidan fanns det ju fler att välja på då, säger Davidsson. 

Nej, listan över tillgängliga förare är kort. Speciellt om man tittar på svenska förare som Piraterna måste ha minst två i laget. 
–  Tittar man på de som har ett snitt över 0,5 så är det bara Jonas och jag som är kvar. Sen finns det ju ett antal som har 0,5 också. Så det kommer väl bli någon sådan. Två svenskar och golv- och taksnitt är ju det jag har att förhålla mig till, det står ju i reglerna, påminner Daniel. 
En som säkerligen blir lättad av beskedet att Piraterna ska köra i elitserien är Pawel Przedpelski som Stefan Andersson Skill kontrakterade. Något som Davidsson nu är tacksam för. 
– Han hade förmodligen inte varit tillgänglig nu annars. Han var ju bra den här säsongen och han har ett snitt som är passande. 

Det låter som du är redo att ta dig an rollen som Piraternas lagledare.
–  Jag är redo. Det kommer bli mycket nytt och jag kommer säkert göra en del misstag. Men det finns folk som är beredda att hjälpa till och det kommer jag ta emot. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!