Det kokade i Stadium Arena när Dolphins knäckte Luleå med en spurt som det slog gnistor om.

80–65 innebär att det är 2–2 inför måndagens match i Norrbotten.

Joakim Kjellbom hamnade i foulproblem men reste sig – liksom laget till en vinst som var ytterst nödvändig.

Centern såg dessutom tendenser i Luleå som han gillar.

– Jag tycker att de såg trötta ut idag. Det är naturligt, nu kommer matcherna tätare måndag, onsdag och fredag. De gillar att hålla ett högt tempo och så har de en stor press på sig också från publiken där uppe. Det är många i Luleå som räknar hem guldet. Börjar de missa så sätter det sig i huvudet och gör vi en bra insats för en gångs skull...jag gillar våra chanser. Får vi den där matchen när allt stämmer tror jag vi har goda chanser att ta den, säger Kjellbom.

Ligans MVP var en av faktorerna som såg till att hålla Luleå på tolv poäng i sista perioden.

Det var match som levde men där Dolphins hade de avgörande verktygen.

Artikelbild

| Joakim Kjellbom i duell med Denzel Andersson som nollades i den fjärde finalmatchen. "De börjar att se lite trötta ut", tycker Kjellbom.

– Vi är starka när matcherna är jämna. Vi har många vinnarskallar i vårat lag, vi är bekväma när matchen står och väger. Jag har ingen statistik på det men vi vinner väldigt många jämna matcher, fortsätter Kjellbom.

Som älskade stämningen i slutet av kvällen.

Artikelbild

– Vi behöver den här publiken, som den var ikväll. Det ger oss den extra kicken. Vi har gått många tunga minuter, det här ger oss energi. Det hjälper oss otroligt mycket. Här är vi svårslagna.

Innan Dolphinsstjärnan lommade ut i kvällen skickade han en passning till Luleås Adam Rönnqvist.

Artikelbild

Två herrar som hade en liten intern uppgörelse i match tre.

Kjellbom fortsatte:

Artikelbild

– Jag får akta mig för att ha någon typ av kontakt. Han lägger sig väldigt mycket. Det såg vi idag på trepoängaren, han slänger sig. Okej att det kanske är foul på några men han lägger sig också väldigt mycket. Jag tycker att man kan ge honom en teknisk om han ramlar utan att man rör honom. Vi får kolla på videon, han är alldeles för bra skytt för att ge lägen. Jag vet inte hur många straffar han sköt idag. Det är gratispoäng. Det ska vi städa bort, han är inte den som kan ta bollen starkt till korgen utan är mer skytt.