LÄS MER: Dolphins-ikonens krav för att ta över

LÄS MER: Efter arenabeskedet – så går Dolphins vidare

Det blev ett nej till försäljning av Stadium Arena och nästan hela styrelsen avgick därmed. Nu går Dolphins ut på sin hemsida med hur den nya interimstyrelsen kommer att kunna se ut fram till det ordinarie årsmötet i höst. Som Sporten tidigare berättat är David Bergström intresserad av den posten och han är nu också formellt föreslagen att ta över klubban.

– Om det blir rätt personer i styrelsen som kan titta på det och granska underlaget hur det ser ut kan jag tänka mig att gå in som ordförande. Absolut, sa klubbikonen efter att den till stora delar avgående styrelsens förslag på att sälja Stadium Arena för att klara ut den tuffa ekonomiska situationen hade röstats ner på den tidigare extrastämman.

Därför måste en ny styrelse fram.

En som alltså ska väljas den 28 maj när klubben kallat till en ny stämma för att få en interimstyrelse på plats.

Klubben skriver på sin hemsida att förslaget till den nya styrelsen kommer från en grupp medlemmar. I det förslaget ingår förutom David Bergström bland annat Claes Egnell och Mattias Ottosson från den tidigare styrelsen. De två var de enda som valde att inte hoppa av från uppdraget efter att frågan om arenaförsäljningen hade avgjorts.

Så här kommer klubbens styrelse föreslås nästa vecka enligt dolphins.se:

David Bergström (ordförande), Lino Cassimiro, Jan-Peder Dareus, Claes Egnell, Johan Lind, Mattias Ottosson, Jenny Pettersson-Dahlin, Nadine Stolle.

Det är medlemmarna som avgör den 28 maj.