LÄS MER: Fick en usel start – men Libk vände

Efter den tunga 1–9-förlusten mot Växjö hade Libk förhoppningen att rycka upp sig ordentligt i hemmapremiären. Men till en början såg det inte ljust ut. Det var bortalaget som gjorde både 1–0 och 2–0.

– Vi fortsatte på samma sätt som i Växjö. Det enda vi hade tur med var att de inte utnyttjade lägena på samma sätt. Vi var i ett ganska djupt hål efter Växjömatchen, säger Libk:s tränare Johan Astbrant.

Artikelbild

Linköping kvitterar till 2–2 genom två mål av Oskar Seth, men sedan tog Jik över på nytt genom 2–3-målet och därefter även ett straffmål som Hannes Blomkvist satte retsamt mellan benen på Robin Laakso. Men då hände det något hos Libk. Max Wahlgren gjorde 3–4 som banade väg för ett riktigt målkalas då Linköping ökade takten ordentligt.

– Målet vi gör direkt efter 2–4-målet är jätteviktigt. Hade det gått en längre tid hade det blivit en frustration. Men vi kämpar, krigar och vi vill verkligen. Det märker man på att vi spelar mycket en och en där alla vill avgöra. Vi stressar lite för snabbt till de avgörande lägena. Vi ville mycket men det spretade lite, säger Astbrant och fortsätter:

– Det handlar mycket om självförtroende. Vi är inte mer än människor och allting är ett mentalt spel. Många som slog igenom förra året har förväntningar på sig i år och det är en process som vi håller på med. Det kommer att gå upp och ner, men vi är beredda på att ta den smällen för vi vill satsa på de här unga spelarna. Det kommer ta sin tid och vi får respektera att vissa perioder i matcherna kommer vara svagare.

Men målen droppade in till slut där Martin Karlsson, Felix Lanver, Matej Jendrisak och Marcus Berglund fick hitta nät. Jendrisak gjorde det inte bara en gång utan två gånger om.

– De började bli lite kaxiga och snackade skit med oss. Vi blev lite förbannade och bevisade att matchen inte var slut. Det blev en signal för oss där vi tänkte att vi inte kunde förlora matchen eftersom vi är mycket bättre än Jönköping, säger Jendrisak och fortsätter:

– Vi började förstå att det får göra lite ont för att målen ska komma in. I andra var vi i bra position för att kunna skjuta – men vi behövde bli lite mer tuffa i anfallet.

Vad tar ni med er från den här matchen?

– De sista 15 minuterna. Det var inte vår bästa match men vi behövde den här nu i början av säsongen för att inse att vi behöver jobba hårdare, säger Jendrisak.