En av dem är Urban Wahlberg som tillsammans med klubbkompisen i Linköpings MS, Benny Nordqvist, ska köra en Ford Anglia.

– Bilen är specialbyggd för rally och har tätstegad växellåda, differentialbroms i bakaxeln samt en motor på cirka 110 hästkrafter, berättar Urban Wahlberg. Bilens vikt är cirka 800 kg.

Tävlingen körs på 8 av rallyts 19 sträckor, med start på fredag morgon och målgång på lördag eftermiddag.

– Starten är i Torsby och vi åker först två sträckor i norra värmland innan vi går över gränsen och kör i Norge för att senare nå etappmål och övernattning i Torsby.

Lördag har ungefär lika många sträckor som fredagen, men under lördagen så kommer de tävlande att få känna på den klassiska Vargåsensträckan med den fantastiska publikplatsen Colins Crest.

Målgången sker via publiksträckan vid Torsby flygplats.

– Tävlingen ingår även i Riksmästerskapen för historiska bilar och vi räknar med att åka hela serien där bland annat Midnattssolsrallyt i sommar ingår.

Målsättningen inför den här tävlingen?

– Det är givetvis att få med oss så mycket poäng som möjligt hem inför stundande grussäsong.

Övriga östgötar som deltar i den historiska delen av rallyt är Bengt Samuelsson/Stefan Ihreskog, SMK Motala, som åker en Volvo 142 S. Anders Knutsson, Ydre MK, kör en Saab 96 V4 tillsammans med Christian Ingemarsson från Vimmerby MS. Toni Sundkvist, SMK Motala, åker som kartläsare till Harry Joki, Västerås MS, i en Volvo 242 och Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna, har med sig kartläsaren Lina Jonasson, Ydre MK, i sin Volvo 244.

I huvudtävlingen har vi inget svenskt deltagande med chans till framskjutna placeringar i WRC-klassen. Däremot kommer flera svenskar till start i WRC 2, bland annat världsmästaren Pontus Tidemand.