– Två lag med helt skilda förutsättningar. Skirö har sin hall och har kunnat träna på stor plan sedan augusti. Det har byggt ett lag som ska gå upp i allsvenskan, vi bygger för framtiden, säger Derbytränaren Mats-Olof Hallmans.

Skirö vann med klara 8–2 (4–1) på Stångebros isbana och det var egentligen aldrig något snack om var segern skulle hamna inför de 62 åskådarna. Redan efter dryga halvtimman var gästerna uppe i en 3–0-ledning. Karl Forslund reducerade på straff för Derby strax efteråt och tände ett litet hemmahopp, men bara två minuter senare kom 1–4. När sedan Skirös Adam Niklasson satte 1–5 i början av den andra halvleken var spänningen borta.

– 2–8 kändes ändå lite i överkant. Dom spelade inte ut oss, det var vi som gav bort ett par mål, säger Mats-Olof Hallmans.

Daniel Strömvall gjorde Derbys andra mål i matchen som betydde 2–7. Linköpingslaget har nu ytterligare en stentuff match som väntar, nämligen bortamötet med serieledande Tjust på fredag. Sedan väntar det klassiska annadagsderbyt mot Åtvidaberg, en match som spelas på Stångebro.