Det har säkert inte undgått någon fotbollsintresserad i Linköping att det hänt mycket i hårdsatsande City under den senaste veckan. Så sent som i lördags presenterades Melke Alan som ny manager och några dagar senare kom beskedet att tränaren Vladan Ladan hoppar av på grund av att hans sportsliga ansvar begränsas.

Nu är det Alans uppgift att hitta en ny tränare.

– Ja, det är på mitt bord. Vi vill få det klart så fort som möjligt. Samtidigt går det inte ha får bråttom. Det måste kännas rätt och vara rätt, säger han.

Du har ingen ny tränare vid din sida redan i lördagsmatchen mot Södertälje?

– Nej.

Men ni har inlett sökandet?

– Absolut. Det är en del kontakter tagna och det förs diskussioner.

Hur har spelartruppen påverkats av den senaste tidens förändringar?

– Det är klart att det har påverkat. Du såg det redan i matchen mot Konyaspor senast. Det var krampaktigt i vissa lägen, men jag gillade viljan att vinna, hur vi kom tillbaka från ett svårt läge och lyckades avgöra till slut. Det var vi värda.

Vad säger du själv om turbulensen och Ladans avhopp?

– Det var föreningens beslut att satsa på en managerroll och tanken var inte att vi skulle byta tränare. Men det är precis som på ett vanligt företag. Kommer det in en ny chefspost blir det en del funderingar hos de anställda om vad som ska hända nu. Det är helt förståeligt.

Topptippade Linköping City, som inlett serien med en seger och en förlust, får klara sig utan sena nyförvärvet Sulayman Bah, som ännu inte är redo för spel.

I samma division 2-serie spelar Motala AIF på söndag borta mot fullpoängaren Arameisk/Syrianska.