"Det är lätt att grotta ner sig"

Linköping IBK:s Oskar Seth kvitterade två gånger om i matchen mot Storvreta. Men det räckte ändå inte till poäng. "Då är det extra surt att torska", säger han.

Oskar Seth gjorde två mål mot Storvreta, men det räckte inte till seger.

Oskar Seth gjorde två mål mot Storvreta, men det räckte inte till seger.

Foto: Peter Jigerström

Innebandy2019-10-16 21:57

Linköping gick ut från den första perioden med en 2–1-ledning efter att Oskar Seth hade kvitterat och Linköpings nyförvärv från AIK, Oskar Hagberg, gjorde sitt första mål för klubben. 

– Vi var ganska nöjda med att ha en ledning borta mot Storvreta. Vi gick ut med en bra känsla inför andra... Men de gör någon snabb kasse där. I tidigare matcher har vi fallit ihop, inte kommit i kapp och inte ens försökt. Men i dag fortsätter vi jobba på. Det är lätt att falla ihop borta mot Vreta, säger Oskar Seth.

Att Hagberg fick göra sitt första mål då? 

– Oskar (Hagberg) har varit skadad och har haft det tufft med att komma tillbaka. Jag hoppas han kan hitta lite flow och kunna göra det han är bra, vilket är att göra mycket mål, säger Seth. 

Libk tappade sin ledning i början av andra perioden, men på nytt var Seth där för att kvitter igen. Dock hittade Storvreta tillbaka till nätet innan periodpausen och hade ledningen med ett mål in i den tredje perioden. 

– Vi trodde på det. Vi pratade om att skjuta ganska mycket på deras målvakt. Vi fick dock en tuff start i tredje och Storvreta blir lite för bra och spelar på den individuella skicklighet som finns i laget, säger Seth. 

Hur kändes det för egen del? 

– Jag hade inte en så bra känsla innan matchen men under matchen kändes det bra. Vår femma spelade bra och hade ganska bra rull. Då är det extra surt att torska. När vi började tappa matchen i slutet kändes det inte lika bra, men under matchens gång kände jag att jag skapade lägen och fick lägen. Sedan hänger jag dit två och hade kunnat göra något mer kanske. 

Hur går snacket i omklädningsrummet när ni endast har fyra poäng hittills? 

– Vi försöker inte se det så utan vet att vi hotar lagen. Vi spelar bra mot Falun, vinner mot Mullsjö och spelar bra mot Storvreta. Vi ska bara fortsätta trumma på och tro på att det kommer släppa till slut. Det är jävligt frustrerande att det börjat så här och det är lätt att grotta ner sig. Men nu går vi in i en derbygrupp där vi möter de mer södra lagen och får se hur vi kan spela mot dem. 

Matchfakta

Storvreta–Linköping: 8–4 

Målen: 1–0 Tobias Gustafsson, 1–1 Oskar Seth, 1–2 Oskar Hagberg, 2–2 Niklas Winroth, 3–2 Tobias Gustafsson, 3–3 Oskar Seth, 4–3 Oskar Seth, 5–3 Alexander Rudd, 6–3 Jimmie Pettersson, 6–4 Olle Abrahamsson, 7–4 Niklas Winroth, 8–4 Emil Helmrich. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!