– Vi är självklart inte nöjda med prestationen mot Vittsjö. Men jag tycker vi har gjort en bra utvärdering och har därför kunnat använda senaste matchen i förberedelserna mot Växjö, säger han.

På lördagen 15.00 är det dags för Unogårds första bortamatch som LFC-tränare och hoppas kunna visa en annan sida.

– Vi måste lyckas bättre med vårt anfallsspel. Det finns generella saker i vårt spel som måste förbättras sedan senaste matchen. Men vi har också tittat noga på hur Växjö agerar på planen. Så vi har en plan för att vinna, säger Unogård.

Växjö, som ligger på en sjundeplats två poäng ned till nedflyttning, spelar på hybridgräs. Något som påverkar Linköpings förberedelser.

– Vi har kört två pass på gräs eftersom de har en ny matta. Så jag tycker att vi har haft en bra träningsvecka där vi jobbat med många taktiska bitar, säger han.

Vad är detta för taktiska bitar?

– Vi har tittat på hur vi kan slå ut deras höga press. Sedan har de väldigt bollskickliga spelare. Man kan säga att de blandar en passningsorienterad fotboll med lite rakare spel. Därför gäller det för oss att hålla kolla på det och skaffa oss den matchbilden vi önskar, säger Unogård.

Med krysset mot Vittsjö tappar LFC mark i toppen. I dagsläget är det åtta poäng upp till serieledande Piteå.

– Vi har pratat om det i veckan. Och det är klart att vi tappade mark upp till förstaplatsen. Men till andraplatsen är det fortfarande bara sex poäng och om vi kan nå topp två är vi definitivt nöjda med det, säger Unogård och fortsätter.

– Det handlar om att inte ha några snedsteg alls. Vi måste ta de poäng vi behöver mot lagen som är under oss i tabellen, samtidigt som vi helst slår något lag vi har framför oss. Men inget är kört med topp två, avslutar han.