"Det är en så sorglig dag. Det är inte lätt att förhandla med människor från stenåldern", skriver LFC-stjärnan på Instagram.

Som många andra hade hon förberett sig för fredagsmötet med Danmark i VM-kvalet. Men på grund av avtalskonflikten är matchen inställd och danska förbundet riskerar nu att straffas hårt.

Kosovare Asllani har från svenska samlingen följt de senaste dagarnas utveckling och hade sett fram emot ett möte med klubbkompisarna Janni Arnth, Maja Kildemoes och Nicoline Sörensen.

Nu hoppas hon fortfarande att det trots allt kan bli match vid ett senare tillfälle.

I ett inlägg på Instagram skriver Asllani:

”Det är en så sorglig dag för damfotbollen. Jag är förkrossad för våra danska kollegors skull. Vi står bakom er till hundra procent. Ni gjorde rätt som tog fajten, inte bara för er själva utan också för de unga tjejer som är framtiden i dansk fotboll, unga tjejer som ser upp till er nu. Men det är inte lätt att förhandla med människor från stenåldern. Vi vet att spelarna ville spela matchen och det ville vi också, så bestäm ett nytt datum och låt oss spela matchen. Det är inte rättvist att straffa spelarna och jag kan lova er att alla landslag i hela världen står bakom dem”.

Även förra LFC-kaptenen Magdalena Eriksson, numera i engelska Chelsea, står på de danska spelarnas sida.

”Jag stöttar mina danska kollegors strid för bättre villkor. Är förkrossad över att det gått så här långt, men stödet förblir lika starkt ändå", skriver hon på Instagram.

En annan före detta LFC-are, Fridolina Rolfö, skriver:

"Jag lider så otroligt mycket med de danska landslagsspelarna. De har visat mod och kämparvilja. Inte bara för dem själva utan även för framtidens fotbollsspelare. Jag står på er sida”.